Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Απόσυρση του νομοσχεδίου - Να ανοίξουν σχολές και σχολεία με ασφάλεια (φωτο & βίντεο)


Για τις σπουδές, τη μόρφωση και το μέλλον τους διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας φοιτητές, διεκδικώντας να ανοίξουν οι σχολές τους που εδώ και έναν περίπου χρόνο παραμένουν κλειστές, και καταδικάζοντας παράλληλα τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία σώματος της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή 25 φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων που ένωσαν τη φωνή τους με τους φοιτητές. 

«Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση και το μέλλον μας», «παλεύουμε για τις σπουδές και τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη», διαμήνυσαν από τις ντουντούκες και τα μεγάφωνα. «Ένα χρόνο με κλειστές σχολές οι φοιτητές είμαστε ξανά στο δρόμο», τόνισαν απαιτώντας τα 30 εκατομμύρια που η κυβέρνηση δίνει για να συστήσει σώμα της αστυνομίας, να δοθούν για να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα οι σχολές.===================

Έξω από τη Βουλή οι φοιτητές σήκωσαν στα χέρια τους πανεπιστημιακά συγγράμματα δυναμώνοντας τα συνθήματά τους: «Απ τα ιδρύματα μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» φώναξαν και απαίτησαν χρηματοδότηση για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές.

«Ο αγώνας των παιδιών της εργατικής τάξης είναι αγώνας των ίδιων των εργαζομένων», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους του ΠΑΜΕ και των σωματείων. «Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων.

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες μαθητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

«Οι γονείς είμαστε εδώ γιατί δε θέλουμε άλλη μια χαμένη χρονιά», τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, στέλνοντας μήνυμα πως ο αγώνας για τη μόρφωση θα συνεχιστεί.











https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom