Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Λεωνίδας Πελεκανάκης - Τα συλλυπητήρια της ΕΣΟΑ


Θλίψη στο χώρο της ιστιοπλοΐας καθώς πέθανε σε ηλικία 58 ετών από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης ο οποίος έδινε δύο μήνες μάχη για τη ζωή του.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε την Πέμπτη (14/1) το πρωί, σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από μάχη με τον COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες με την είδηση του να προκαλεί θλίψη στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε ο πρώτος αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του θανατηφόρου ιού. Ο 58χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Το παλμαρέ του Λεωνίδα Πελεκανάκη ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ): 

 «Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. 

Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια η θάλασσα που θα τον σκεπάζει και που τόσο αγάπησε…».

ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης η Ελληνική Ιστιοπλοΐα έβγαλε ανακοίνωση για την απώλεια του Λεωνίδα Πελεκανάκη στην οποία αναφέρει:

"Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του".

Και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter θέλησε να στείλει τα δικά του συλλυπητήρια: 

"Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα του Covid 19.

Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και στους οικείους του".

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχαιρετά τον Λεωνίδα Πελεκανάκη

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom