Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες (φωτο)


Αργότερα θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν - Έχουν δικαίωμα από το νόμο να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους - Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα - Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής μαζί με έναν ειδικό φρουρό.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι 2 ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στο σταθμάρχη του Μετρο πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και αναμένεται να τους ασκήσει δίωξη.

Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Έχουν δικαίωμα από το νόμο να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Δείτε φωτογραφίες
DSC_2779-01
DSC_6418
DSC_6419
Τα δύο αδέρφια ηλικίας 15 και 17 ετών συνελήφθησαν  χθες αργά το βράδυ, όπως  μετέδωσε πρώτο το protothema.gr. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αξιοποιώντας πληροφορίες και το υλικό απο τις καμερες κατάφεραν μέσα σε λιγότερο απο 60ώρες, να ταυτοποιήσουν τα δυο ανήλικα αδέρφια και να τους συλλάβουν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Μαζί τους συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και όπως είπε στους αστυνομικούς, γνώριζε την οικογένεια και η μητέρα των παιδιών του ζήτησε βοήθεια για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Αθηνών μετέβη και ο σταθμάρχης ο οποίος τους αναγνώρισε. Αξίζει δε, να σημειωθεί οτι η ομάδα των αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υποθεσης είναι η ίδια που εξιχνίασε και την ιστορία με την επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας τον περασμένο Μάιο.

Τι είπαν στους αστυνομικούς

Στην πρώτη κουβέντα που έκαναν με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι ανήλικοι, επιχείρησαν να τα «φορτώσουν» όλα στον μεσήλικα σταθμάρχη, είπαν οτι τους προκάλεσε με αποτέλεσμα να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας λέγοντας οτι μια αναφορά που έκανε στην οικογένεια τους ήταν αυτή που τους θόλωσε το μυαλό. Οι αστυνομικοι βέβαια ειναι σίγουροι οτι ακολουθούν αυτη την τακτική μετά την προτροπή του ειδικού φρουρού ο οποίος τους συμβούλευσε να λουφάξουν μεχρι να παρέλθει το αυτοφωτο και του δικηγόρου. Χθες και σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν απο ειδικούς ψυχολόγους, επειδή είναι ανήλικοι, ενώ μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε στο πλευρο τους η μητερα τους.

Τους πήρε η μητέρα τους απο το Μοναστηράκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα δύο αδέρφια τα οποία ειναι παιδιά χωρισμένων γονιών (έχουν άλλα δύο αδέρφια) και  πηγαίνουν σε ΕΠΑΛ, αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, πήραν το μετρό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Απο εκεί,τηλεφώνησαν στη μητέρα τους η οποία, μετέβη στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι ο αστυνομικός, τους συμβούλευσε να ισχυριστούν οτι δέχθηκαν επίθεση απο τον σταθμάρχη και αντέδρασαν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας.

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής

Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο 53χρονος σταθμάρχης ειδοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών, προκειμένου να προβεί στην αναγνώριση των δύο ανήλικων δραστών. Ο 53χρονος είδε και αναγνώρισε τους δύο ανήλικους ως τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του.

Η ομάδα που έφτασε σε λίγες ώρες στην εξιχνίαση της υπόθεσης και δρομολόγησε τη σύλληψη των δύο δραστών, είναι η ίδια ομάδα των αξιωματικών που έλυσε τον γρίφο της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Τι είχε δηλώσει ο 53χρονος σταθμάρχης

Νωρίτερα, ο 53χρονος σταθμάρχης είχε μιλήσει για την  τραγική εμπειρία που έζησε στον χώρο της εργασίας του, όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δυο νεαρούς, επειδή τους ζήτησε να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, μίλησε ο 53χρονος σταθμάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε γναθοχειρουργό για να αξιολογήσει την κατάστασή του.

«Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω... Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο» είπε αρχικά.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στους δυο δράστες: «Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο! Πρέπει να φύγω, να πάω στο νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom