Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ψυχικό: «Στενό μαρκάρισμα» σε δέκα άτομα για το «χρυσό ριφιφί» στις θυρίδες


Πήγαν με το κοστούμι τους, άδειασαν τις θυρίδες κι έφυγαν σαν κύριοι. Ή κυρίες… Όλες οι νέες εξελίξεις για την μεγάλη αρπαγή εκατομμυρίων σε μετρητά και κοσμήματα από τις θυρίδες τεσσάρων επώνυμων κυριών των Αθηνών σε τράπεζα στο Ψυχικό. Ποιοι και γιατί μπήκαν στο στόχαστρο.

Πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό έχουν στην διάθεσή τους οι ερευνητές του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο εξιχνίασης του «χρυσού ριφιφί» σε θυρίδες τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ψυχικό, που αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για την μεγάλη αρπαγή μερικών εκατομμυρίων ευρώ, σε μετρητά και κοσμήματα, τα οποία εκλάπησαν από τέσσερις συγκεκριμένες θυρίδες, που ανήκουν σε αντίστοιχες επώνυμες Κυρίες των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη στα χέρια τους βινετοληπτικό υλικό από το εσωτερικό της Τράπεζας και μάλιστα σε βάθος μηνών, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε και εκτιμάται πως πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κλοπή από τις 4 θυρίδες.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν υλικό από το δωμάτιο που είναι τοποθετημένες οι θυρίδες καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον Νόμο, για την διασφάλιση της ανωνυμίας των πελατών.

Από πού είναι τα βίντεο – Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Αντιθέτως οι Αστυνομικοί διαθέτουν υλικό από την κεντρική αίθουσα του υποκαταστήματος και κατά συνέπεια έχουν σχηματίσει άποψη για το ποιος ζήτησε να δει την θυρίδα του, τις επίμαχες ημερομηνίες, όπου και εκτιμάται πως διεπράχθη το μεγάλο ριφιφί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών και Διαρρηκτών, έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 ιδιοκτήτες θυρίδων, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρων τους και θα εξηγήσουμε γιατί.

click4moreΨυχικό: Στα ίχνη των δραστών της κλοπής… της δεκαετίας – Αποκωδικοποίησαν το “σατανικό” σχέδιο τους

Επειδή οι δράστες της μεγάλης κλοπής απαραίτητα θα είχαν μαζί τους κάποιο σάκο πλάτης προκείμενου να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με ασφάλεια από το δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένες οι θυρίδες, οι αστυνομικοί λοιπόν έχουν εστιάσει τις έρευνές τους στους πελάτες της Τράπεζας που διαθέτουν θυρίδα και τις επίμαχες ημερομηνίες επισκέφτηκαν την τράπεζα για να δουν την θυρίδα τους και απαραίτητα είχαν μαζί τους κάποιο σακίδιο πλάτης, ή μεγάλη τσάντα.

Βέβαια το γεγονός πως οι πελάτες είχαν μαζί τους σακίδια πλάτης, αυτόματα δεν τους καθιστά υπόπτους, πλην όμως και λόγω λιγοστών στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, θα τους καλέσουν για κατάθεση προκειμένου να ακολουθήσουν την μέθοδο της αφαίρεσης, ώστε στο τέλος να μείνουν στο «κάδρο» των ερευνών άτομα και κυρίως ιδιοκτήτες θυρίδων, που θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς.

Γνώριμοι;

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί το πρώτο πράγμα που έκαναν όταν πήραν στα χέρια τους το βιντεοληπτικό υλικό από το τραπεζικό υποκατάστημα, ήταν να δουν εάν είχε επισκεφτεί την τράπεζα του Ψυχικού κάποιος παλιός τους γνώριμος.

Δηλαδή κάποιο άτομο που τους έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την έρευνα που έχουν κάνει μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί να επισκέφτηκε την τράπεζα άτομο σεσημασμένο για ληστείες και κλοπές.

Στο μεταξύ, το επίμαχο διάστημα που εκτιμάται πως πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κλοπή, είναι η εβδομάδα του 15Αύγουστου, οπότε και οι τέσσερις επώνυμες Κυρίες των Αθηνών έλειπαν για διακοπές.

Αυτό το διάστημα λοιπόν ο δράστης, ή οι δράστες της μεγάλης κλοπής, έβαλαν σ’ εφαρμογή τα σχέδιά τους και άρπαξαν από τις τέσσερις θυρίδες το μικρό θησαυρό των περίπου 5.000.000 ευρώ.

Το σατανικό κόλπο με τις θυρίδες

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το newsit.gr, οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά από τα μεγάλο ριφιφί στο Τραπεζικό υποκατάστημα του Ψυχικού.

Οι άνθρωποι που σκαρφίστηκαν το σατανικό σχέδιο φαίνεται πως είχαν νοικιάσει θυρίδα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και μάλιστα με τα πραγματικά τους στοιχεία, προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες.

Παράλληλα είχαν φροντίσει με κάποιο τρόπο να παρακολουθούν τα διαδικτυακά προφίλ των τεσσάρων επώνυμων Κυριών, προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν βρίσκονται στην Αθήνα, ή έχουν φύγει για διακοπές.

Όταν πλέον οι συνθήκες «είχαν ωριμάσει» ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν σε εφαρμογή το κόλπο τους. Φόρεσαν το κοστούμι τους και έφτασαν στην τράπεζα, προκειμένου να ελέγξουν την θυρίδα τους

Βέβαια είχαν φροντίσει να βγάλουν «πασπαρτού» με βάση το κλειδί που ήδη είχαν στην κατοχή τους. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν απλά. Όταν ο υπάλληλος άνοιξε την θυρίδα του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη και βγήκε από το δωμάτιο ασφαλείας με τις θυρίδες, ο «χρυσοδάκτυλος» διαρρήκτης, στοχευμένα άνοιξε τις τέσσερις επίμαχες θυρίδες, άρπαξε το μικρό θησαυρό, τις κλείδωσε κανονικά και αποχώρησε σαν κύριος.

Η μεγάλη κλοπή έγινε αντιληπτή όταν μια από τις επώνυμες Κυρίες των Αθηνών πήγε τον περασμένο Νοέμβριο να ελέγξει την θυρίδα της, με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ όταν είδε στο εσωτερικό της το… απόλυτο κενό.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom