Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Χειροπέδες στο «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου για την επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Φαβέλα»


Συνελήφθη την Πέμπτη 14/1/21 από την κρατική ασφάλεια στο Πόρτο Ράφτη ο Σωτήρης Δεβελέκος, πρώην πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Δεβελέκος ήταν καταζητούμενος για την επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Φαβέλα» όπου είχε τραυματιστεί η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα. Η επίθεση είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Ήταν επίθεση ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και τα αποτυπώματα του Σωτήρη Δεβελέκου είχαν βρεθεί σε ένα κράνος που είχαν αφήσει πίσω τους οι δράστες.

O Δεβελέκος ήταν οδηγός του Μιχαλολιάκου και εμφανιζόταν σε συνομιλίες με τον Λαγό σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Επίσης εμφανιζόταν σε τηλεφωνικές συνομιλίες να βρίζει χυδαία τον Παύλο Φύσσα δύο ημέρες μετά την στυγνή δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2-2018 στον «Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα» στην περιοχή του Πειραιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom