Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

“Θέλω να γυρίσω στη σχολή μου” - Οι φοιτητές ανοίγουν τις σχολές και παίρνουν τις σπουδές στα χέρια τους (φωτο & βίντεο)


Τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο και η κυβέρνηση θέλει να τα κάνει αγνώριστα ώσπου να επιστρέψουν τα παιδιά στα αμφιθέατρα. Οι φοιτητές παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, ανοίγουν τις σχολές και δίνουν το μήνυμα: ΩΣ ΕΔΩ!

Οι φοιτητές-σπουδαστές είχαν προειδοποιήσεις τις αρχές ότι δεν πάει άλλο. ΩΣ ΕΔΩ!

Ότι οι σχολές τους δε χρειάζονται αστυνομία, αλλά καθηγητές και υποδομές. Και πως δε σκοπεύουν να γυρίσουν σε αγνώριστες σχολές, με την κυβέρνηση να αξιοποιεί την πανδημία για να περάσει όλο τον αντιδραστικό της σχεδιασμό. Καρτα φοιτητή, κάμερες στα Πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών, ισοτίμηση με τα ιδιωτικά κολλέγια και άφθονο χρήμα στα κοράκια της εκπαίδευσης.


Σήμερα το πρωί έκαναν όσα έλεγαν πράξη και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν την πρωτοβουλία σε μια σειρά πόλεις και άνοιξαν συμβολικά τις σχολές τους, δίνοντας το μήνυμα πως θέλουν να επιστρέψουν ασφαλείς στα αμφιθέατρα και να γίνουν ξανά φοιτητές.




Οι συμβολικές κινητοποιήσεις των φοιτητών που συσπειρώνοται στο ΜΑΣ έγιναν με όλες τις αποστάσεις, σε όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Άραγε, αν είχε τοποθετηθεί ήδη η “πανεπιστημιακή αστυνομία”, θα είχαν επέμβει για να τις διαλύσουν;

 

Μπορείτε επίσης, ακολουθώντας τους συνδέσμους, να δείτε αντίστοιχα στιγμιότυπα από τα Γιάννενα και το δρώμενο των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές έχουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, ζητώντας να ανοίξουν άμεσα όλες οι Σχολές, με όλα τα μέσα προστασίας. Παίρνουν την τύχη και τις σπουδές τους στα χέρια τους, ξεκινώντας μια καμπάνια, με παρουσία στο διαδίκτυο και τα social media (Facebook και Instagram) και μια σειρά δράσεις, που δε σταματάνε σήμερα, αλλά κλιμακώνονται με μια σειρά κινήσεις και ανάμεσά τους τον διήμερο αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης.


από ΚΑΤΙΟΥΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom