Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Βρυξέλλες: Επεισόδια & συλλήψεις μετά τη διαδήλωση για τον θάνατο νεαρού σε αστυνομικό έλεγχο


Επεισόδια σημειώθηκαν στο προάστιο Σερμπέκ των Βρυξελλών την Τετάρτη, στο περιθώριο διαδήλωσης για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου. Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε «πολλές συλλήψεις» για τα επεισόδια.

«Η ηρεμία έχει επιστρέψει», ανέφερε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, η οποία είπε ότι νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια και καταστροφές αυτοκινήτων, ενώ οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.


Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αστυνομικό τμήμα, όμως η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, προτού πάρει διαστάσεις. Δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους,ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της τάξης, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη διαδήλωση περίπου 500 ατόμων κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου είχε μεταφερθεί ο νεαρός στις 9 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα ονομαζόταν Ιμπραϊμά Μπ. και ήταν 23 ετών.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διεξάγεται έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι εισαγγελικές αρχές τη Δευτέρα, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο το Σάββατο «σε μια ομάδα προσώπων που είχαν συναθροιστεί» κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία. Ο Ιμπραϊμά Μπ. προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη. Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η υπόθεση αυτή ερευνάται και από την Comite P, την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom