Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Το «ΦΩς στο Τούνελ» βρήκε το πρόσωπο της ταυτότητας Μαζαράκη… (βίντεο)


Η εκπομπή έφερε στο φως όλο το άγνωστο παρασκήνιο στην υπόθεση του διαβόητου καταζητούμενου «γιατρού».Ο Ηλίας Μαζαράκης 59 χρόνων, που εκτέλεσε τον παππού, τη θεία του και κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία Νικολαΐδη - Καλαθάκη, κρυβόταν σαν τον ποντικό «μες στα πόδια μας».

Το πτώμα του στο «Ιπποκράτειο» «μίλησε» είκοσι τρία χρόνια μετά και οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους…

Το «Τούνελ» βρήκε τον άνδρα πίσω από την ταυτότητα του Μαζαράκη που δεν αναζήτησαν οι Αρχές, καθώς ισχυρίζονταν πως επρόκειτο για μη υπαρκτό πρόσωπο και πως τα έγραφα ήταν πλαστά.

Στη Νέα Σμύρνη, οι γείτονες του φυγόποινου και φυγόδικου κακοποιού, κάνουν λόγο για έναν περίεργο και σκοτεινό άνθρωπο με τρομακτικό βλέμμα, που απέφευγε εσκεμμένα τις κοινωνικές επαφές.

Το «Τούνελ» μίλησε με συγγενείς του στην Κέρκυρα, όπου είχε διαπράξει σε νεαρή ηλικία την πρώτη διπλή δολοφονία.

Έφερε στο φως την επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει, μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων και παρουσίασε την πολύχρονη και ενδελεχή έρευνα που αποκάλυψε τη συμμορία, μέρος της οποίας ήταν και ο «γιατρός».

Οι γυναίκες, το ποτό και η οικογένεια στην Ιταλία…

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οδό Βελισσαρίου στη Νέα Σμύρνη, είναι σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη ότι ένας επικίνδυνος, καταζητούμενος κακοποιός, ζούσε επί δύο χρόνια ανάμεσά τους.

«Μόνος του τρωγόταν. Χτύπαγε όταν έπινε τα βράδια και μας ενοχλούσε όταν κοιμόμασταν. Τον ακούγαμε που έβριζε πολύ τις γυναίκες με άσχημα λόγια. Κατά καιρούς που τον έβλεπα, καμουφλαριζόταν για να μην φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του. Έριχνε σπρέι στα μαλλιά του και τα έκανε πότε γκρίζα, πότε άσπρα. Μία φορά που τον ρώτησα αν μένει σ’ αυτή την πολυκατοικία, με κοίταξε προκλητικά σαν να αναρωτιόταν αν του κάνω έλεγχο. 

Γενικά ήταν ήσυχος, αλλά φόβιζε με τη ματιά του, ήταν άγριος άνθρωπος. Μας έκανε εντύπωση που οι ντελιβεράδες τον έπαιρναν τηλέφωνο για να βγει και να παραλάβει τα φαγητά του στην εξώπορτα. Κανείς δεν έμπαινε στο σπίτι. Δεν ήξερε κανένας από την πολυκατοικία τίποτα για εκείνον. Είχαμε ένα φίδι στον κόρφο μας, έναν εγκληματία… Ήταν σκοτεινό το βλέμμα του, είχε ψυχολογικά προβλήματα και φαινόταν πως κάτι έκρυβε», ανέφεραν στο «Τούνελ» ένοικοι της πολυκατοικίας.

Το «Τούνελ» βρίσκει τον άνθρωπο της ταυτότητας του «γιατρού»…

Ο Ηλίας Μαζαράκης χρησιμοποιούσε την ταυτότητα και το ΑΦΜ του Απόστολου Φίλιππα για να μισθώσει το ακίνητο στην οδό Βελισσαρίου στη Νέα Σμύρνη, όπου και διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια.

Το «Τούνελ» βρήκε τον άνθρωπο που οι Αρχές δεν αναζήτησαν. Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως δε γνώριζε κάτι και απλώς… έχασε την ταυτότητά του.

«Με έκλεψαν και έχασα το διαβατήριο και την ταυτότητά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επί δύο χρόνια όμως δεν είχε δηλώσει απώλεια της ταυτότητας. Τη συγκεκριμένη την εξέδωσε από το Τ.Α. Αιγάλεω τρεις μήνες πριν ο Μαζαράκης νοικιάσει το σπίτι.

Μετά την έρευνα της εκπομπής, η αστυνομία της Νέας Σμύρνης, τον κάλεσε να εμφανιστεί στο Τμήμα, ώστε να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Η δικηγόρος: Τον αναγνώρισα νεκρό…

Η δικηγόρος του «γιατρού» Ηλία Μαζαράκη, που έμενε στη σκιά όλα αυτά τα χρόνια, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Περιγράφει πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι του μυστηρίου, αλλά πως και γιατί κλήθηκε η ίδια στο νοσοκομείο, όπου τον αναγνώρισε.

«Με κάλεσαν και μου είπαν πως απεβίωσε ο κος Τασιούλας και ζήτησε αν του συμβεί κάτι, να επικοινωνήσουν μαζί μου. Μόλις τον είδα, τους είπα πως πρόκειται για τον Μαζαράκη Ηλία. Έτσι έγινε η δακτυλοσκόπηση και βρέθηκε η άκρη», τόνισε.

«Ήμασταν φίλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια και είχα επαφή με τη μητέρα του. Το τηλέφωνό μου το είχε από εκείνα τα χρόνια. Έμαθα από τους γιατρούς ότι πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο για εξετάσεις και χρησιμοποιούσε πλαστό όνομα, το οποίο όμως είναι υπαρκτό», είπε χαρακτηριστικά.

Καίτη Καλαθάκη: Κρυβόταν σαν τον ποντικό μες στα πόδια μας…

Η μητέρα της άτυχης Σούλας Καλαθάκη μίλησε στο «Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση. Η ίδια επί πολλά χρόνια έδινε το δικό της αγώνα μαζί με τη δημοσιογράφο για να έρθει η αλήθεια στο φως.

«Θεία Δίκη Αγγελική μου, στο είπα από την πρώτη στιγμή. Έχασα άδικα μία κοπελάρα μέχρι εκεί πάνω. Ούτε που τον είδα ποτέ αυτόν, μόνο τη μανούλα του είδα στα δικαστήρια που είπε “να κάνω ένα παιδί και αυτός να βγει φονιάς; Δεν τον θέλω για παιδί μου, δεν τον ξέρω.” 

Ήταν μέσα στα πόδια μας τόσα χρόνια σαν τον ποντικό κρυμμένος. Είναι μία δικαίωση. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” πρώτα απ’ όλα σ’ εσένα για τον αγώνα που έκανες. Εάν δεν ήσουνα εσύ, δε θα είχε βρεθεί τίποτα απ’ όλη αυτή την κουστωδία τη βρώμικη. Πήγα και ήρθα στην άλλη ζωή κι εγώ μαζί με το παιδί μου. Ας μην τύχει κάτι τέτοιο ποτέ σε άλλη μάνα», είπε φανερά συγκινημένη.

«Οι γονείς μας χάθηκαν με αυτόν τον πόνο…»

Η αδελφή του Γιώργου Νικολαΐδη μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, είπε μεταξύ άλλων:

«Για εμάς πάντα μένει ανοιχτή η πληγή, παρόλα αυτά το ότι βρέθηκε ο δολοφόνος, είναι μία ανακούφιση γιατί είκοσι τρία χρόνια κυκλοφορούσε ανάμεσά μας. Οι γονείς μου με αυτόν τον καημό φύγανε. 

Δυστυχώς όλα έγιναν για τα χρήματα. Ήταν μία δίκη που κράτησε μήνες και δε θα ξεχάσω Αγγελική πως ερχόσουν εκεί και επέμενες να βρεθεί μία άκρη. Θέλω να σε ευχαριστήσω γιατί έσκυψες πάνω από το πρόβλημα και βγήκαν όλα αυτά στο φως.»

Τι είπαν στο «Τούνελ» συγγενείς του Μαζαράκη και τι ισχυριζόταν ο ίδιος σε επιστολή που έστειλε στην ανακρίτρια.

Η εκπομπή παρουσίασε σ’ ένα συγκεντρωτικό βίντεο τα βασικά σημεία της πολύχρονης έρευνάς της για τη διπλή δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη και την αποκάλυψη της συμμορίας.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom