Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Σε κελί απομόνωσης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που συνεχίζει την απεργία πείνας


Σε κελί απομόνωσης, στις φυλακές Δομοκού, με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας, μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Πιο αναλυτικά, στο συγκεκριμένο κελί, ο κρατούμενος, παραμένει απομονωμένος 24ώρες το 24ώρο, και ενώ, η υγεία του Κουφοντίνα, είναι αρκετά επιβαρυμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και ζητά να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, το Σάββατο (16/1), είχε εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας , παρά το γεγονός πως ο ίδιος αρνήθηκε την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο καλεί σήμερα (19/1) στα Προπύλαια, στις 17.30, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ενώ η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» καλεί για την ερχόμενη Τρίτη (26/1), τις ομάδες, τα στέκια, τις καταλήψεις, τις συλλογικότητες, τις ατομικότητες κ.ά. «να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως, η κάθε προσπάθεια αναγκαστικής σίτησης αλλά και οι συνθήκες πλήρους απομόνωσης για ένα κρατούμενο απεργό πείνας θεωρούνται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και κάθε κράτος δικαίου, ως «βασανιστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom