Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αγρίνιο: Προφυλακιστέοι οι τρεις για την φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο - Οι δηλώσεις των δικηγόρων (ηχητικό)


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο, η οποία επέφερε το θάνατο ενός 91χρονου και τη σωματική βλάβη της συζύγου του.

Οι τρεις δράστες πέρασαν το κατώφλι της Ανακρίτριας Αγρινίου, ένας-ένας λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης, 19/01 μετά από σχετική προθεσμία που είχαν πάρει για να απολογηθούν.

Ο Εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς των δραστών για ακλόνητο άλλοθι κατά την ώρα που έγινε η φονική ληστεία.

Έπειτα από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου οκτώ ώρες οι τρεις άντρες οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε ο θάνατος του ηλικιωμένου και η σωματική βλάβη της 85χρονης, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας οδηγήθηκαν στη φυλακή μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσής τους.

Η υπόθεση έχει σοκάρει άπαντες από το πρωί της περασμένης Πέμπτης που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μιας και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ανθρώπων έζησε εφιαλτικές στιγμές για πέντε ολόκληρες μέρες. Αποτέλεσμα των παραπάνω ο θάνατος του άντρα από ασφυξία με τους δράστες να τον φιμώνουν για να μην αντιδράσει, ενώ η 85χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και είναι καλά στην υγεία της. 

Μάλιστα στην κατάθεσή της κατονόμασε τον ίδιο της τον ανιψιό του οποίου σύμφωνα πάντα με τα όσα η ίδια δήλωσε του έπεσε η μάσκα και τον αναγνώρισε. Οι άλλοι δύο δράστες, είναι δύο αδέρφια, γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ρεπορτάζ: Νάντια ΜπούταΠαρασκευάς Μάζης 
https://www.agriniotimes.gr

Οι δηλώσεις των δικηγόρων των τριών που προφυλακίστηκαν

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών ανδρών που προφυλακίστηκαν -μετά την ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας Αγρινίου- για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο, μίλησαν στις ιστοσελίδες του ομίλου «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) και τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Κασοκεράκης, συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων αδερφών, είπε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι απαραίτητα καταδικαστική για τους τρεις άντρες, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εγκληματικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού τα οποία αναμένονται στην Ασφάλεια Αγρινίου μπορεί να καθυστερήσουν έως και τέσσερις μήνες και έτσι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Σε σχετική μας ερώτηση για το άλλοθι που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι ο κ. Κασοκεράκης απάντησε ότι Εισαγγελέας και Ανακρίτρια δεν το έλαβαν υπόψιν τους.

Τέλος, ο κ. Κασοκεράκης δεν απέκλεισε το γεγονός να υποβληθεί αίτηση για αποφυλάκιση των κατηγορουμένων με περιοριστικούς όρους.

Ο κ. Τσιμπούκης, δικηγόρος υπεράσπισης του ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού αναφέρθηκε εκτενώς στο περιορισένο χρονικό διάστημα προετοιμασίας των υπερασπιστικών στοιχείων της Δικογραφίας από την Πολιτεία, λέγοντας ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητα του εντολέα του και ότι το στοιχείο που θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου της ταυτοποίησης του DNA.

https://www.agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom