Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Ολα όσα είπαν Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για την πανδημία και τα εμβόλια (βίντεο)


Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 και τα εμβόλια έγινε σήμερα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, η οποία ευχήθηκε η νέα χρονιά να μας φέρει καλύτερα αποτελέσματα στο μέτωπο της πανδημίας, σημειώνοντας πως τις επόμενες μέρες αναμένουμε περισσότερες δόσεις των εμβολίων στην χώρα μας.Και στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στα εμβόλια.. 

Στους λόγους για τους οποίους το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2020, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε τόσο δύσκολα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Όπως εξήγησε, ο λόγος της ταχύτατης ανακάλυψης του εμβολίου οφείλεται σε πέντε παράγοντες:

  • Την τεχνολογία που προχωρήσει με αλματώδη βήματα
  • Την εμπειρία των επιστημόνων από προηγούμενες έρευνες για άλλα εμβόλια
  • Τη συνεργασία μεταξύ των επιστημονικών κέντρων
  • Τη μεγάλη χρηματοδότηση
  • και σημαντικότερο όλων: τον μεγάλο αριθμό των εθελοντών που συμμετείχαν στις έρευνες

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως τις επόμενες μέρες αναμένουμε περισσότερες δόσεις των εμβολίων στην χώρα μας.



Θεμιστοκλέους για το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών 


Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως σήμερα έγιναν 5.655 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι τις 20/1 θα εμβολιαστούν και οι γιατροί των ιδιωτικών δομών. Στην συνέχεια, ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, λέγοντας πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 120.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom