Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών: Ερχονται χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (βίντεο)


Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με τις βροχές να αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε ψύχος, με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, και πυκνές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και τους 28 - 29 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει με βροχές, χιονοπτώσεις και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. 

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος στα Επτάνησα και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, όπου κατά τόπους θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη συνέχεια, βροχές θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας -σε ορεινές όμως περιοχές, ενώ πρόσκαιρα οι βροχές σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα επηρεάσουν και τις πεδινές περιοχές.

Από το βράδυ όμως, η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί και σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και ραγδαία μείωση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει περίπτωση για ασθενή βροχόπτωση, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις σύντομα θα πυκνώσουν με βροχές στα ορεινά, αρχικά, ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom