Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

"Πάγωσαν" οι «27» την πρόταση Μητσοτάκη: Ιατρικό και όχι ταξιδιωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού!


Το πιστοποιητικό απόδειξης εμβολιασμού θα πρέπει να είναι ιατρικό έγγραφο και όχι ταξιδιωτικό έγγραφο σε αυτό το στάδιο εκτιμούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, μέχρι τις 20:00 τοπική ώρα Βρυξελλών, 12 ηγέτες έχουν λάβει τον λόγο, η πρόεδρος της Κομισιόν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα κράτη μέλη καλωσορίζουν την έγκαιρη συνάντηση, εκφράζουν την υποστήριξη τους για τη διαδικασία εμβολιασμού και προσπάθειες συντονισμού, πραγματοποιούν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαφάνεια και το πρόγραμμα παράδοσης των διαφόρων εμβολίων και εκφράζουν υποστήριξη για περισσότερη αλληλεγγύη προς τρίτες χώρες.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, οι ηγέτες συμφωνούν ότι τα σύνορα πρέπει να διατηρούνται ανοιχτά, αλλά ζητούν περιορισμό σε μη απαραίτητα ταξίδια.

Τέλος, σε ό,τι το αφορά το λεγόμενο πιστοποιητικό απόδειξης εμβολιασμού, οι ηγέτες θεωρούν ότι πρέπει να είναι ιατρικό έγγραφο και όχι ταξιδιωτικό έγγραφο σε αυτό το στάδιο, καταλήγει ο αξιωματούχος. 

Βρυξέλλες: Θάνος Αθανασίου 
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom