Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κρίσιμη μάχη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων - Αφορά 2,5 εκατ. άτομα


Ξεκινά σήμερα η κρίσιμη δίκη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και αύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθεί η προσφυγή συνταξιούχων κατά της απόφασης του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή έπειτα από λίγους μήνες και σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι δικαιωθούν, το κράτος θα πρέπει να τους καταβάλει περίπου 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην γενικό διευθυντή του Επικουρικού Ταμείου, Νίκο Καλάκο.

Η απόφαση αφορά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους όσον αφορά τα δώρα, της περιόδου εκείνης, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016.

Αφορά επίσης 1 εκατ. που έχουν επικουρικές συντάξεις και δώρα επικουρικής.

Πληρωμές συνταξιούχων

Την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ξεκινούν οι πληρωμές για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Την Τρίτη συνεχίζονται οι πληρωμές για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΕΤΑ ενώ στους λογαριασμούς τους θα δίνουν την Πέμπτη οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΕΕ και ΕΤΑΤ.

Αναδρομικά κληρονόμων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, όσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων, η ημερομηνία των πληρωμών «κλείδωσε» για τις 20 Ιανουαρίου, για όσους οριστικοποίησαν τις αιτήσεις τους και προσκόμισαν όλα τα δικαιολογητικά.

Πρόκειται για περίπου 170.000 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν οριστικοποιηθεί οι 60.000.

Απασχολούμενοι συνταξιούχοι

Αυξήσεις στις συντάξεις τους από 40% σε 70% θα δουν οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι από την επόμενη βδομάδα.

Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς τους τέλος Ιανουαρίου με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, ενώ τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους και τα ποσά των αναδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom