Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ναυάγιο στη Μαύρη Θάλασσα: Βούλιαξε φορτηγό πλοίο - Αναφορές για 2 νεκρούς, ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι (βίντεο)


Θρίλερ στη Μαύρη Θάλασσα, έξω από την πόλη Μπαρτίν, στα βόρεια της Τουρκίας,όπου ένα φορτηγό πλοίο με το όνομα Arvin βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνήτη της τουρκικής πόλης, το φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου έφερε σημαία Παλάου, ενώ είχε 13 μέλη πλήρωμα, όλα  είναι Ουκρανοί υπήκοοι.

«Ξεκινάμε την επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος, τα οποία επιβιβάστηκαν σε τρεις βάρκες. Για την ώρα, δεν έχουμε ενημέρωση για θύματα ή κάποιο πρόβλημα με τις βάρκες. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι άσχημες, ενώ οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονται να προσεγγίσουν» είπε αρχικά ο κυβερνήτης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνήτης έκανε γνωστό πως 6 άτομα από το πλήρωμα έχουν διασωθεί ως τώρα, ενώ εντοπίστηκαν 2 σοροί από τα συνεργεία διάσωσης και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τα υπόλοιπα 5 μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στα διοικητικά όρια της Λιμενικής Αρχής του Μπάρτιν την Παρασκευή λόγω κακών καιρικών συνθηκών έσπασε και βυθίστηκε την Κυριακή, ανέφερε το υπουργείο.
 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μια τουρκική φρεγάτα συνεισφέρει στις προσπάθειες διάσωσης.

Θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν σήμερα την περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο. Λόγω της κακοκαιρίας η ορατότητα είναι περιορισμένη στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom