Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο - Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (βίντεο)

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΣΑΓΕ στο "Πεντάγωνο"

Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες του «Ορούτς Ρέις» σε περιοχή νοτίως του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης εκδόθηκε, σε μία νέα προκλητική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

H NAVTEX ενεργοποιείται από σήμερα μέχρι και τις 23 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο ενεργοποιείται και η NAVTEX για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι σήμερα στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο "Πεντάγωνο"..

Αξίζει να σημειωθεί πως ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πιθανόν να εισέλθουν σε διακεκαυμένη ζώνη, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, εμφανίζεται να αντιδρά με οξύ τρόπο στην ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom