Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

«Mπίζνες» με βρέφη στη γειτονιά της Μαρίας - Νέο τεράστιο κύκλωμα εμπορίας βρεφών με πολλά πλοκάμια


Άλλο ένα γρανάζι των διεθνών κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών, που αγοράζουν κοψοχρονιά νεογέννητα μόλις τα φέρουν στον κόσμο γυναίκες Ρομά από τη Βουλγαρία και τα πουλάνε παράνομα σε άτεκνες οικογένειες
Ελλήνων, οι οποίες χρυσοπληρώνουν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο αγγελούδι, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.!

Η σύλληψη έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, που πριν από λίγα χρόνια είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση της πανέμορφης μικρής Μαρίας με τα γαλάζια μάτια, την οποία είχε παραλάβει από τους Βούλγαρους γονείς της ένα ζευγάρι Ελλήνων Ρομά και την εκμεταλλευόταν για να εισπράττει επιδόματα, ενώ την είχε εξωθήσει και στην επαιτεία. Το γεγονός ότι και αυτό το κύκλωμα έριχνε τα δίχτυα του στην περιοχή όπου είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση-σοκ της Μαρίας μόνο τυχαίο δεν είναι…

Ο άνδρας, που εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας και συνελήφθη, ήταν καταζητούμενος ως μέλος ενός από τα πλοκάμια του κυκλώματος, που θυμίζει Λερναία Ύδρα, και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παράνομες υιοθεσίες στην Ελλάδα.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του αφορούσε τα αδικήματα της μεσολάβησης σε υιοθεσία από κοινού, κατά συρροή με πρόθεση κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα, καθώς και της σύστασης συμμορίας.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία ήταν ακόμη ανοιχτή, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος έβγαλε διάταξη για τη μεταγωγή του στον ανακριτή, που εξέδωσε το διωκτικό έγγραφο ώστε να απολογηθεί.

Είχε προηγηθεί στις 5 Αυγούστου η σύλληψη στον Προμαχώνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου μιας 48χρονης Βουλγάρας, η οποία επιχείρησε να φύγει από τη χώρα ενώ διωκόταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που είχαν εκδώσει οι Αρχές της πατρίδας της, για εμπορία βρεφών.

Και η 48χρονη ήταν ένα από τα δεκάδες μέλη του κυκλώματος το οποίο εντόπιζε στη Βουλγαρία νεαρές Ρομά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθε να διαθέσουν προς πώληση τα νεογέννητα τα οποία έφερναν στον κόσμο, εισπράττοντας ένα μικρό μέρος από το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.

Τα… πλοκάμια της «μαφίας των ψυχών», ο «τιμοκατάλογος» και η εμπλοκή δικηγόρων και επίορκων μαιευτήρων

Δεκάδες υποθέσεις έχει εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικές με τη δράση της «μαφίας των ψυχών», η οποία πείθει νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία -στην πλειονότητά τους Ρομά- να παραδώσουν τα νεογέννητα μωρά τους σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, τα οποία προκαταβάλλουν υψηλές αμοιβές. Από αυτές, όμως, οι φυσικές μητέρες εισπράττουν συνήθως… ψίχουλα!

Η έρευνα των αστυνομικών αποκαλύπτει συνήθως τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων, τα οποία μεταφέρουν τις γυναίκες στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης τους από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία.

Eνα πλοκάμι του κυκλώματος, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά, καθώς έπειθε νεαρές Βουλγάρες να πουλάνε τα… ωάριά τους ή να γίνονται παρένθετες μητέρες, πάντα αντί αμοιβής.

Oπως έχει αποκαλύψει έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως συνεργάτες των Βούλγαρων μαφιόζων εμφανίζονται Ελληνες δικηγόροι και επίορκοι μαιευτήρες και ως «μεσάζοντες» λειτουργούν στελέχη ιδιωτικών κλινικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σε όλες τις υποθέσεις οι βιολογικές μητέρες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και το βιοτικό επίπεδό τους είναι χαμηλό, με αποτέλεσμα να αποτελεί μονόδρομο γι’ αυτές η πώληση του νεογνού, το οποίο με τη γέννησή του δηλώνεται με τα στοιχεία της «νέας» οικογένειάς του. Ορισμένες από τις κυοφορούσες, μάλιστα, αναγνωρίστηκαν ως πρόσωπα που εκδίδονταν περιστασιακά χωρίς άδεια σε πιάτσες της Θεσσαλονίκης.

Ο «τιμοκατάλογος» της μαφίας της εμπορίας βρεφών ορίζει το κόστος μιας παράνομης υιοθεσίας στα 25.000 με 28.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύπτουν οι θετοί γονείς και περιλαμβάνει οδοιπορικά και έξοδα διαμονής για τις κυοφορούσες, τα νοσήλια, τον τοκετό, τις αμοιβές νομικών για την παροχή υπηρεσιών και άλλα. Από αυτά, οι βιολογικές μητέρες βάζουν στην τσέπη μόλις 4.000 με 5.000 ευρώ.

Η υπόθεση-σοκ της κούκλας με τα γαλάζια μάτια που είχε πέσει στα χέρια ζευγαριού Ρομά


Ήταν 16 Οκτωβρίου του 2013 όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα της Λάρισας και εντόπισαν κάτω από κουβέρτες που ήταν απλωμένες στο πάτωμα του τσαντιριού ένα ξανθό αγγελούδι, που δεν έμοιαζε σε τίποτε με τους φερόμενους ως γονείς του. Η 4χρονη Μαρία, με τα ξανθά κοτσιδάκια, το λευκό δέρμα και τα γαλαζοπράσινα μάτια, δεν μιλούσε καν ελληνικά!

«Αυτό το παιδί δεν είναι δικό σας. Δεν μοιάζει σε κανέναν…» είχε πει στους φερόμενους ως γονείς ο επικεφαλής αξιωματικός.

Μια αστυνόμος πήρε αγκαλιά την ξανθιά κουκλίτσα και τη μετέφερε στην Ασφάλεια, μαζί με το ζευγάρι που εμφανιζόταν ως γονείς της, τον 39χρονο Χρήστο Σαλή και την 40χρονη σύντροφό του Ελευθερία Δημοπούλου. Το ζευγάρι είχε δηλωμένα στην οικογενειακή του μερίδα συνολικά… 14 παιδιά, από τα οποία τα έξι φέρονταν ότι έχουν γεννηθεί σε διάστημα… δέκα μηνών! Γι’ αυτά λάμβαναν επιδόματα ύψους 2.800 ευρώ τον μήνα!

Οι Ρομά υποστήριξαν ότι η Μαρία ήρθε στην οικογένειά τους περίπου τεσσάρων ημερών, όταν η 30χρονη βιολογική μητέρα της Σάσα Ρούσεβα -μια Ρομά από την πόλη Νικολάεβο της Βουλγαρίας- την παρέδωσε στη Δημοπούλου γιατί δεν μπορούσε να την αναθρέψει, όπως ανέφερε αργότερα στους αστυνομικούς.

Αν και η Σάσα Ρούσεβα είχε σκούρα επιδερμίδα, είχε γεννήσει συνολικά 10 παιδιά (!), όλα με τα ίδια γονίδια που έφερε και η Μαρία, λευκό δέρμα με ανοιχτόχρωμα μάτια!

Όπως ισχυρίστηκε, ήταν έγκυος το 2008 όταν ήρθε λαθραία στην Ελλάδα για να εργαστεί στη συγκομιδή πορτοκαλιών και γέννησε τη Μαρία. Επειδή δεν είχε χρήματα για να τακτοποιήσει τα έγγραφα, την έδωσε στο ζευγάρι από τα Φάρσαλα με την υπόσχεση ότι μπορούσε να την πάρει όποτε ήθελε.
https://www.espressonews.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Θρίλερ με την απαγωγή 4χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom