Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Προσπάθεια διαχείρισης του αλαλούμ στα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν κρούσματα Covid-19 με νέα εγκύκλιο


Την ώρα που αποτυπώνεται γλαφυρά το αλαλούμ με το ποια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας,Ι.
Κωτσιόπουλος, καλεί τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των νοσοκομείων που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
  • Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου»), αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία - Covid».
  • Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες Covid-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
  • Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με Covid-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων). Εάν το νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς, ή σε άλλο «Νοσοκομείο - Covid» με ενέργειες του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.
  • Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: