Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ζιαζιάς: «Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνες το Τουρκικό σκάφος» (βίντεο)


Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλώντας στο MEGA, συμφώνησε με τις δηλώσεις του αντιναυάρχου ε.α Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από τη θέση του συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλ. Διακόπουλος δήλωσε, πριν παραιτηθεί, ότι έχει κάνει έρευνες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Orus Reis. Στη συνέχεια ανασκεύασε και μετά παραιτήθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς δήλωσε, συγκεκριμένα: «Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην περιοχή της NAVTEX. Αυτό φαίνεται και από την περιοχή πλεύσης του και με τον τρόπου πλέει».

 Υποστήριξε ότι ο Αλ. Διακόπουλος, «σεβόμενος τα γαλόνια του και την πορεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, κυρίως όμως εκτιμώντας την κατάσταση στα εθνικά θέματα, είπε την αλήθεια νομίζω. Και μετά παραιτήθηκε πολύ απλά και λιτά».

Σύμφωνα με τον Κ. Ζιάζια, «το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει αποκτήσει ακόμα την κουλτούρα ή δεν έχει και τη θέληση να δέχεται εισηγήσεις από ειδικούς στα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Δεν άντεξε έναν σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και πιστεύει κάποιος ότι θα αντέξει ένα συμβούλιο εθνικής ασφαλείας που θα εισηγηθεί εθνικά, πέρα από τις επιθυμίες του ξένου παράγοντα; (….)

Η επικοινωνιακή πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω είναι ατυχέστατη. Στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία, προς την ΕΕ και προς το εσωτερικό της χώρας. Ενδεχομένως, όμως αυτό να βοηθά τον ξένο παράγοντα να αναλάβει και πάλι πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουμε στο διαπραγματεύσεων όπου η χώρα μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα».


https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom