Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

«Ένα σύστημα που φόρα παρτίδα πια παίζει την υγεία μας στα ζάρια» (φωτο)


Αναγνώστης του «Ημεροδρόμου» καταγγέλλει και με φωτογραφίες τις συνθήκες συνωστισμού στα πλοία.

Τις φωτογραφίες μας έστειλε ο αναγνώστης του «Ημεροδρόμου» Γιάννης Αναστασίου ο οποίος ταξίδευε με το πλοίο στο δρομολόγιο Σκόπελος - Βόλος, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια ακόμα καταγγελία όπου είναι εμφανής ο συνωστισμός στα πλοία (στην προκειμένη περίπτωση είναι πλοίο της εταιρείας Blue Star Ferries), αφού η κυβέρνηση ανέβασε στην πληρότητα στο 85%.

Όπως περιέγραψε σε καταγγελία του στον «Ημεροδρόμο» είχε κλείσει εισιτήρια όταν η πληρότητα στα πλοία ήταν 65%. Αυτός ήταν και λόγος που αποφάσισε να ταξιδέψει για ολιγοήμερες διακοπές, με τη σύντροφο του.

Εκτός από το θέμα της προστασίας, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, υπήρχε και θέμα υγείας που τους κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες. Όταν ήταν στο νησί, όμως, άλλαξε η πληρότητα και πήγε στο 85%.

Οι συνθήκες, όπως περιγράφει, απαράδεκτες στο θέμα του συνωστισμού: Σαν να μην έφτανε που η πληρότητα ήταν στο 85%, «μας πέταξαν όλους στους κλειστούς χώρους και στο κατάστρωμα, χωρίς καν να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να ελέγχει, έστω, τον συνωστισμό. Οι θέσεις, άλλωστε, δεν ήταν αριθμημένες και οι επιβάτες προσπαθούσαν να καθίσουν κάπου. Για θερμομέτρηση ούτε κουβέντα και ούτε καν ένας τυπικός έλεγχος εάν φοράμε τις μάσκες».

Όπως δήλωσε στην καταγγελία του «αυτό που ζούμε είναι ο ορισμός ενός αισχρού εξ ορισμού συστήματος που φόρα παρτίδα πια, παίζει την υγεία μας στα ζάρια,για να ξεχρεώσει τις επιταγές των ομίλων».

Υποστηρίζει ότι πρόκειται για «μέγιστη κοροϊδία» «για να διαφυλάξουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και οι όμιλοι» με ευθύνη των «καλομαθημένων αστικών ελληνικών κυβερνήσεων».


https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom