Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σελίδα "Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο" - Τι δήλωσε ο διαχειριστής της (βίντεο)


Μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου που προτρέπουν τους πολίτες να μην ακολουθούν τα μέτρα προστασίας που έχει εξαγγείλει η
πολιτεία για τον κορωνοϊό, και τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε με μάσκες στα σχολεία.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως μόνο μία τέτοια σελίδα στο Facebook έχει μέσα σε μόλις 48 ώρες περισσότερους από 16.000 ακολούθους και αναρτούν διάφορα σχόλια που αναφέρουν ότι στο πρώτο κουδούνι του σχολείου δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες.

Γι' αυτόν τον λόγο, λοιπόν, έχει χτυπήσει συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματοποιεί έρευνες στο διαδίκτυο. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει και έχει εντοπίσει τρεις τέτοιες σελίδες στο Facebook. Εκεί οι χρήστες πέρα του ότι λένε ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο με μάσκες, αμφισβητούν και την ύπαρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Open, η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και σήμερα Παρασκευή να σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περιμένει το πράσινο φως, ώστε να ξεκινήσει νέα έρευνα για να βρει ποιοι είναι οι διαχειριστές των εν λόγω σελίδων στο Facebook.

Δείτε το βίντεο:

Τι δήλωσε ο διαχειριστής της σελίδας "Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα"

Ένας εκ των διαχειριστών της σελίδας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

"Ο κάθε λοιμωξιολόγος μπορεί να λέει ό,τι θέλει ή ό,τι του πούνε να πει" ανασφέρει και τονίζει πως οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν τους ιούς, όχι πώς λειτουργούν οι μάσκες και ζητάει να γίνει σεβαστή η διαφορετική άποψη των χιλιάδων γονέων.

Ακούστε όσα είπε στον Status fm 107,7 ένας εκ των διαχειριστών της σελίδας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom