Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

"Καταιγίδα" νέων μέτρων για τον κορονοϊό - Ολα όσα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς (βίντεο)

Ξεχωριστή ανακοίνωση της ΓΓΠΠ για τα νέα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο!

Δείτε στο βίντεο την "καταιγίδα" των νέων μέτρων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.



Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς η εξάπλωση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αρκετές περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους κάνοντας τους έκκληση να τηρήσουν τα μέτρα.

Αναλυτικά τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

1. Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.

3. Εφαρμογή πακέτου μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6 έως 24 Αυγούστου.Ητοι αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης και απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και υποχρεωτική μάσκα παντού.Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

4. Παράταση έως τις 24 το πακέτο μέτρων στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας που θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 11, στις 12 το βράδυ.

5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

6. Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

7. Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο Δημόσιο, έως τις 31 Αυγούστου θα εργάζονται με τηλεργασία.

Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη περιοχή.

Επίσης μίλησε ιδιαιτέρως για την αυριανή γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και συνέστησε να τηρούνται σε όλους τους ναούς τα  ήδη γνωστά μέτρα και θα σταλεί μήνυμα από το 112 σε όλους τους πολίτες με την υπενθήμιση των μέτρων.

Στο τέλος έκανε ειδική αναφορά και έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα για να προστατεύσουν τους γονείς τους και τους παππούδες τους.

Ευχήθηκε δε Χρόνια πολλά και Καλή Παναγιά!

Ξεχωριστή ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα νέα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση για Πάρο και Αντίπαρο λίγο αφότου ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη στην ανακοίνωση για τα νέα μέτρα.

Στην νέα ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να εφαρμοστεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι η εξής:
«Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Πάρο και στην Αντίπαρο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom