Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Φωτιά στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» στην Αραβική Θάλασσα - Ενας νεκρός κι ένας τραυματίας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της Ινδίας ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε ελληνικής σημαίας πλοίο, ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», το οποίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος.

Ένας νεκρός από τη φωτιά στο ελληνικό πλοίο
Ένας νεκρός από τη φωτιά στο ελληνικό πλοίο που πλέει στην Αραβική Θάλασσα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, πρόκειται για 55χρονο β' μηχανικό του ελληνικού πλοίου που είναι Έλληνας. Επιπλέον, έχει τραυματιστεί ο γ' μηχανικός του πλοίου ηλικίας 26 ετών επίσης ελληνικής καταγωγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ξεκίνησε από τη Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με κατεύθυνση το Πορτ Ελίζαμπεθ της νότιας Αφρικής. Ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο την οποία έσβησε το πλήρωμα.

Ωστόσο επήλθε ο θάνατος του 55χρονου β' μηχανικού ενώ ο 26χρονος γ' μηχανικός αντιμετωπίζει προβλήματα από τις αναθυμιάσεις ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom