Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά κατά του Δημάρχου Πόρου - Ένσταση για την μετάθεσή του υπέβαλε ο διοικητής του Α.Τ. (βίντεο)


Σήμερα έγινε γνωστό ότι “καρατομήθηκε” ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πόρου μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού στο νησί και τις δηλώσεις του Δήμαρχου,ο οποίος κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν
πραγματοποιούσε ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα και πως οι μόνοι έλεγχοι που γίνονταν ήταν αυτοί που διενεργούσε ο Δήμος.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.,διοικητής του Α.Τ., υπέβαλε ένσταση για την μετακίνησή του από το νησί,ενώ κατά του Δημάρχου Πόρου στρέφεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά μετά τα όσα δήλωσε περί ολιγωριών και πλημμελειών του τοπικού Α.Τ., καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί σ' αυτό, για την μη εφαρμογή και τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε.

Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;

Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19.

Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Η Γεν . Γραμματέας
ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων    ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Ένσταση υπέβαλε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πόρου
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, μετά από τις καταγγελίες του δημάρχου για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Η ένσταση θα εξεταστεί σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ από τα αρμόδια όργανα και θα ληφθεί η οριστική απόφαση.


Εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου του νησιού, Γιάννη Δημητριάδη, ότι η αστυνομία δεν πραγματοποιούσε ελέγχους. "Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους" είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στην ΕΡΤ και σε άλλα κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom