Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η 34χρονη Ιωάννα μετά από 3 μήνες


Εξιτήριο από το Θριάσιο νοσοκομείο πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Μετά από σχεδόν 3 μήνες νοσηλείας και 7 χειρουργεία επέστρεψε στο σπίτι της και την οικογένεια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η 34χρονη βγήκε από το Θριάσιο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Τη συνόδευαν ο αδερφός της, η μητέρα της και ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής. Η Ιωάννα νοσηλευόταν από τις 20 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που της έριξε το βιτριόλι η 35χρονη κατηγορούμενη στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο κτήριο όπου εργαζόταν.

Έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επτά χειρουργεία ενώ οι ζημιές που έχει υποστεί από το οξύ είναι στο πρόσωπο, τα χεριά και το στήθος.

«Η Ιωάννα κάνει ένα χειρουργείο την εβδομάδα – Δεν έχει δει το πρόσωπό της»
Συγκλονιστική είναι η συνέντευξη της διευθύντριας του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Θριασίου, Μαρίας Καλοφώνου, σχετικά με την 34χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η κ. Καλοφώνου, μιλώντας στη Realnews, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής, οι ρυθμοί ήταν ένα χειρουργείο ανά εβδομάδα, αλλά αυτές τις ημέρες γίνεται μια παύση προκειμένου να ξεκουραστεί η ασθενής, καθώς η διαδικασία είναι εξαντλητική».

«Αυτό που βιώνει είναι εφιαλτικό. Το σωματικό και ψυχολογικό της τραύμα είναι βαθύ και επώδυνο. Ήταν ένας άνθρωπος δυνατός και όμορφος και βρέθηκε να είναι καμένος από επίθεση. Είναι πολύ σκληρό. Όμως η Ιωάννα είναι έξυπνη και συνεργάσιμη. Είναι μαχήτρια. Παλεύει καθημερινά, θέλει να πάει καλά. Είναι από τους πιο δυνατούς ασθενείς…».

Όπως σημείωσε η ίδια στο πλευρό της Ιωάννας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα της, αλλά και ψυχολόγος.

Η γιατρός ανέφερε: «Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι έχει υποστεί βλάβη στο 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της. Σε έκταση δεν είναι από τα πιο βαριά περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει καθώς έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς με 90% εγκαύματα. Σαν χημικό έγκαυμα όμως είναι από τα μεγαλύτερα που μας έχουν τύχει».

«Δεν έχει δει ακόμα τον εαυτό της»
«Τη βλέπω καθημερινά, έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές. Δεν έχει δει τον εαυτό της ακόμα, το έχουμε συμφωνήσει αυτό. Έχει επιδέσμους, την προστατεύουμε. Το ξέρει και η ίδια πως δεν έφτασε ακόμα η στιγμή να δει την Ιωάννα. Αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί η εικόνα θα φτιάξει, δεν θα είναι αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Απλά δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή», αναφέρει η διευθύντρια.

Οι αφόρητοι πόνοι στο πρόσωπο και στο κορμί από τα εγκαύματα, το σοβαρό πρόβλημα στην όραση, η αγωνία για την αποκατάσταση των τραυμάτων και την εικόνα της, αλλά και η διαρκής εσωτερική μάχη που δίνει ως προς την ψυχολογία της για να σταθεί όρθια και να παραμείνει δυνατή, αποτελούν τη δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα μιας νεαρής κοπέλας που το πρωί της 20ής Μαΐου ξεκίνησε για να πάει στη δουλειά της και έκτοτε βρέθηκε να βιώνει έναν εφιάλτη.

Για 3 μήνες βρισκόταν απομονωμένη σε ένα δωμάτιο στο Θριάσιο νοσοκομείο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι δικοί της άνθρωποι, οι οποίοι δεν έφυγαν στιγμή από δίπλα της, κυρίως η μητέρα της. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και τους δύο δικηγόρους της. Ιδίως την εποχή, που το όνομα της βρισκόταν άθελα της στο επίκεντρο της επικαιρότητας κάθε επαφή πέραν των γονιών της και του αδερφού της ήταν απαγορευτική. Δεν χρησιμοποιούσε κινητό, ούτε τάμπλετ, ενώ από το δωμάτιο της απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή τηλεόραση και ο καθρέπτης.

https://www.flash.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom