Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μαγκιά ο Χρυσοχοϊδης, ναι, αλλά όχι στον Παλαιοκώστα


Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος
Τις μαγκιές τους τα όργανα τάξης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σαν αυτές που είδαμε σήμερα το πρωί στο Κουκάκι, δεν τις βγάζουν παντού. Τις βγάζουν μόνο εκεί που τους παίρνει.

Σε ανυπεράσπιστες οικογένειες λόγου χάριν. Σε κορίτσια που ξεγυμνώνουν στους δρόμους. Σε άτυχους φοιτητές. Αλλού όμως στέκονται σούζα. Θυμήθηκα, με αφορμή τις σημερινές άθλιες εικόνες, το βιβλίο του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου».

Του Βασίλη Παλαιοκώστα που παραμένει δραπέτης και ελεύθερος, ο «Ρομπέν των Φτωχών» όπως τον λένε, που είναι γνωστό και πανθομολογούμενο πως δεν πείραξε ποτέ κανέναν, παρά μόνο την αξιοπρέπεια του συστήματος που γελοιοποίησε δις.

Και θυμηθήκαμε κάποια δημοσιεύματα λίγο μετά, αφότου ανέλαβε υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ιδού, ένα: «"Συλλάβετε τον Παλαιοκώστα. Είναι θέμα τιμής για το αίμα του Υπασπιστή μου Γιώργου Βασιλάκη", αυτή την εντολή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής».

Τα γεγονότα είναι γνωστά (μην πω και στημένα): ο τότε υπασπιστής του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη σκοτώθηκε ανοίγοντας φάκελο που προοριζόταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Από την αστυνομία είχε αφεθεί να διαρρεύσει πως οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ' ένα χαρτί του επίμαχου φακέλου και αυτό ήταν του Παλαιοκώστα. Μάλιστα έλεγαν τότε πως άλλος κατασκεύασε τη βόμβα και ο Παλαιοκώστας απλώς την ταχυδρόμησε. Τον περιβόητο Βασίλη Παλαιοκώστα τον υποβίβασαν σε αγγελιοφόρο.

Ο ίδιος ο δραπέτης στο βιβλίο του το αρνείται κατηγορηματικά και ζητάει να ερευνηθεί η υπόθεση «σε πολύ ΒΑΘΟΣ και πολύ ΥΨΟΣ». Αναζητά μάλιστα έναν έντιμο αξιωματικό να μιλήσει. «Αν όχι για μένα, αν όχι για την αλήθεια, αν όχι για τη σκευωρία, για τους συγγενείς του νεκρού συναδέλφου του», σημειώνει.

Και καταλήγει: «Για να μάθουν οι Ελληνες πολίτες ποιοι, γιατί και με ποια στοιχεία αποφάσισαν, διέταξαν και εκτέλεσαν τέτοια σκευωρία. Εναν ηθικό αυτουργό και ενορχηστρωτή της τον γνωρίζουμε. Είναι ο μέγας περιφρουρητής των δημοκρατικών θεσμών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος που έχτισε πολιτική καριέρα πάνω στα συντρίμμια της 17Ν».

Βάλτε τα ΜΑΤ από τη μία μεριά και τον Βασίλη Παλαιοκώστα από την άλλη. Εσείς σε ποια πλευρά θα νιώθατε μεγαλύτερη ασφάλεια; Σιγουριά; Εμπιστοσύνη; Η απάντηση είναι εύκολη...

Σκέφτεστε μία διμοιρία των ΜΑΤ απέναντι στην ομάδα του Παλαιοκώστα; Οι μαγκιές θα εξαφανίζονταν με τη μία, έχω την εντύπωση...

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom