Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα κοντά σε σπίτια! - Μαίνεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα - Πύρινα μέτωπα Μέτωπα σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα πυρκαγιές στην Αγία Τριάδα Μεγάρων,στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης και στα Ιωάννινα,ενώ εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής (21.07.2019). Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα μέσα στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. 28 πυροσβέστες και 14 οχήματα επί τόπου. Στο σημείο και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται κοντά σε σπίτια μέσα στον οικισμό της Αγίας Τρίαδας στα Μέγαρα δίνουν οι πυροσβέτες. Η φωτιά, προς το παρόν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει απειλήσει σπίτια αλλά βρίσκεται εντός του οικισμού!

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.
Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση αλλά επειδή είναι μέσα στον οικισμό και κοντά σε σπίτια στάλθηκαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις.

Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανοκίνητο τμήμα και δυο ελικόπτερα.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει την κατάσταση.

Μαίνεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής. Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δύσκολη η οριοθέτηση λόγω της περιοχής.

Σε «πύρινο κλοιό» είναι και σήμερα ο Κιθαιρώνας, καθώς η μεγάλη φωτιά στην περιοχή μαίνεται, αν και πλέον παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα.

Οι δυνατοί άνεμοι μάλιστα που πνέουν στην περιοχή όχι μόνο εξαπλώνουν τις φλόγες, αλλά δεν επιτρέπουν και την ρίψη νερού από αέρος.

Το μέγεθος της φωτιάς φαίνεται και από την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 4 Ε/Π, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας & των Δήμων.

Ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά Κιθαιρώνα Αττικής. Συνολικά επιχειρούν 205 πυροσβέστες, 32 πυροσβεστικά οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) ...

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτήν τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.
Οι δυσκολίες του σημείου
Ωστόσο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, που όπως λένε έχει κλίση 70%- 80% και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή, ενώ οι ισχυρές ριπές αέρα δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων, καθιστώντας επικίνδυνο να κάνουν ρίψεις νερού από κοντινή απόσταση.

Έτσι το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί, με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, με ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα, και τη Θεσσαλία.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν συνολικά 205 πυροσβέστες, (εκ των οποίων 11 πεζοπόρες ομάδες), με 32 οχήματα, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις όταν έχουν τη δυνατότητα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνούν σοβαρά την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.23 το πρωί και στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης.Η φωτιά καίει ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.
Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- δεν απειλούνται.

σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.


Μεταξύ Ασβεστοχωρίου και Κοσμηρά η φωτιά στα Ιωάννινα

Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια.
Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.


https://www.newsit.gr/ & https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom