Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Καλιφόρνια: Μακελειό σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών - 4 νεκροί και 15 τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης. Θεωρούν ότι είχε συνεργό. Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του και 15 τραυματίσθηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα αγοράκι 6 ετών. Όλα έγιναν στο φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκιλρόϊ.

Με την φράση «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» οι αρχές της Καλιφόρνιας στο Γκιλρόϊ όπου γίνεται το διάσημο φεστιβάλ σκόρδου, ζητούν από τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση καθώς θεωρούν ότι οι δράστες της επίθεσης με τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες ήταν δυο. Ο ένας έπεσε νεκρός ανεβάζοντας τους νεκρούς σε 4 αλλά θεωρείται ότι υπάρχει και δεύτερος που διαφεύγει. Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε είναι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 6χρονος Στίβεν Ρομέρο, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι η μητέρα και η γιαγιά του.
Stephen Romero, a 6-year-old boy from San Jose, has been identified as one of the 3 victims killed in the shooting at the Gilroy Garlic Festival in California. His mother and grandmother were also shot, but are expected to survive: http://bit.ly/2Oord1V 








Προβολή εικόνας στο Twitter

Η αστυνομία εκτιμά ότι και ένας δεύτερος δράστης εμπλέκεται στην επίθεση με τουλάχιστον τρεις νεκρούς που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πάρκο της πόλης Γκίλροϊ, στην Καλιφόρνια, όπου πραγματοποιούνταν μια έκθεση τροφίμων και ποτών. «Ενα δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιόν», είπε ο Σμίθι, σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί. «Δεν έχουμε ιδέα ποιό ήταν το κίνητρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αστυνομικοί και τραυματιοφορείς έσπευσαν μαζικά χθες το βράδυ στο πάρκο αυτό όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 15 τραυματίστηκαν από πυρά, με βίντεο που ανέβηκαν στα social media να απεικονίζουν τρομοκρατημένους ανθρώπους καθώς τρέχουν να καλυφθούν με πυροβολισμούς να ακούγονται στο φόντο.
Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκδήλωσης. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων στον κόσμο.

Οι εικόνες του τρόμου

Εικόνες τρόμου και πανικού επικράτησαν στο φεστιβάλ Gilroy Garlic που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Ο άγνωστος άνοιξεπυρ εναντίον ανυποψίαστων πολιτών.
Ήταν η τελευταία ημέρα της έκθεσης τροφίμων στο Γκιλρόι, 48χλμ νότια του Σαν Χοσέ.

Καλιφόρνια
Φωτογραφία Reuters.

Βίντεο που ανέβηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους που βρίσκονται στο φεστιβάλ να τρέχουν πανικόβλητοι καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.





«Φεύγαμε και είδαμε έναν άνδρα με μια μπαντάνα στο πόδι του γιατί είχε τραυματιστεί», είπε από την πλευρά της η 13χρονη Evenny Reyes στο San Jose Mercury News. Στην αρχή, τόνισε, νόμιζε πως ό,τι άκουγε ήταν πυροτεχνήματα. Μετά κατάλαβε πως ήταν πυροβολισμοί. «Ήταν ένα παιδί τραυματισμένο, πεσμένο κάτω. Ο κόσμος πετούσε τραπέζια και έκοβε φράχτες για να ξεφύγει«, τόνισε η 13χρονη περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου στην Καλιφόρνια.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που σε tweet του ανέφερε: «Οι αρχές επιβολής του νόμου είναι στο σημείο των πυροβολισμών στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς».
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Maximo Rocha, εθελοντής με τη νεανική ομάδα ποδοσφαίρου Gilroy Browns, δήλωσε ότι είδε πολλούς ανθρώπους στο έδαφος, αλλά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος αν είχαν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς ή προσπαθούσαν να προστατευτούν από τα πυρά. Μιλώντας στο NBC Bay Area, έκανε λόγο για «αρκετούς τραυματίες» γιατί «βοήθησα κάποιους απ’ αυτούς«.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας που άνοιξε πυρ στο φεστιβάλ φαγητού στην Καλιφόρνια παραμένει ασύλληπτος.


Με πληροφορίες και από BBCReutersNew York Times
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom