Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

«Απόβρασμα της κοινωνίας όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο»! - Αντιδράσεις για την δήλωση Καραμανλή (βίντεο & ηχητικό)

Τα μάζεψε ο Καραμανλής για τα «αποβράσματα» μετά τον σάλο

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν και να ακυρώνουν κανονικά εισιτήριο.



Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τζαμπατζήδες τονίζοντας πως «ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας» ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαιτείας.


Αντιδράσεις στο Twitter για τις δηλώσεις Καραμανλή
Η δήλωσή του αυτή ωστόσο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter, ενώ πολλοί χρήστες του διαδικτύου να σπέσουν και να σχολιάσουν την δήλωσή του.

Σαφώς η πάταξη των νόμων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την κοινωνία, ωστόσο οι χρήστες του διαδικτύου βρήκαν υπερβολική και σκληρή αυτή την δήλωση και γι΄αυτό έσπευσαν να σχολιάσουν.

Τι είπε για την επαιτεία στο μετρό
Σημειώνεται πως πέρα από τον σκληρό του σχόλιό του, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε και για τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να λάβει το υπουργείο σε επικοινωνιακό επίπεδο καμπάνιας:

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για την επαιτεία που από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο «κύλησε και στο μετρό», όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι διαβοήτες αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχεδόν την επιτρέπουν, αν δεν την ανέχονται, την επαιτεία» εκφράζοντας ο ίδιος την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ειδικά για τους χώρους του μετρό που «πρέπει να είναι η βιτρίνα κάθε πόλη».

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καραμανλή στο Twitter:
Σίγουρα απόβρασμα δεν είναι ο μεροκαματιαρης, ο τοξικομανης ο οποιαδήποτε δε μπορεί να πληρώσει το εισιτήριο του. Όλοι εμείς που ζώντας στην κοινωνία μπορεί να κάναμε και λάθη.

Ας ενημερώσουν τον ότι σε μια χώρα που βρίσκεται 10 χρόνια σε οικονομική κρίση εξαιτίας τους (όλοι τους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κ λοιπούς) κ επειδή είναι ανίκανοι να αλλάξουν την κατάσταση που δημιούργησαν, υπάρχουν κ πολίτες που δεν έχουν ούτε 1.40 για εισιτήριο.


Καλημέρα μόνο στα αποβρασματα της κοινωνίας
Στ ς αλλ ς απλά χαι

https://www.tanea.gr/

Τα μάζεψε ο Καραμανλής για τα «αποβράσματα» μετά τον σάλο

Η δήλωσή του όπως αναμενόταν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφερε την αναδίπλωση του υπουργού ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις μέσα από μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής έγραψε:

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom