Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Καύσωνας: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ ζέστης στην Κεντρική Ευρώπη! (φωτο)


Ρεκόρ 70 ετών στο Παρίσι με το θερμόμετρο να δείχνει 42 βαθμούς! Πάνω από 40 βαθμούς σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία. Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο του καύσωνα για τους Ευρωπαίους.

Το Παρίσι κατέρριψε σήμερα το ιστορικό ρεκόρ ζέστης, που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευθεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου στις 15.20 τοπική ώρα, στον σταθμό Παρίσι-Μονσουρί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Météo-France.
Το ρεκόρ είχε καταρριφθεί από νωρίς το απόγευμα με 41 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας έως το βράδυ.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Παρισιού για σήμερα.
Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.


Η φωτογραφία είναι από παραλία της Δανίας/REUTERS

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά άνω των 41 βαθμών Κελσίου και αναμένεται περαιτέρω άνοδος αργότερα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία DWD.
Το νέο προσωρινό ρεκόρ, 41,5 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Θερμοκρασία 40,6 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σήμερα στο Βέλγιο σε έναν από τους σταθμούς του βασιλικού ινστιτούτου μετεωρολογίας (IRM), κάτι που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για τη χώρα. Μέχρι στιγμής η υψηλότερη θερμοκρασία στο Βέλγιο ήταν 39,9 βαθμοί Κελσίου και είχε καταγραφεί χθες Τετάρτη στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση Κλάινε- Μπρόγκελ στα βορειοανατολικά.
Το ίδιο και στην Ολλανδία με το θερμόμετρο να δείχνει 41,7 βαθμούς Κελσίου. Είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα, όπου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ του 40°C.
Η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασιών για το μήνα Ιούλιο. Στον σταθμό μέτρησης στο Χίθροου του Λονδίνου το θερμόμετρο έδειξε 36,9 βαθμούς και ενδέχεται να σπάσει και το ρεκόρ όλων των εποχών που είναι 38,5 για την Βρετανία.
Οι Λονδρέζοι πάντως βγήκαν στις πλατείες ντάλα μεσημέρι όπως θα δείτε παρακάτω
❗ Breaking news ❗

We have broken our maximum July temperature record

Was 36.7 °C
Now 36.9 °C

at Heathrow, London

We may still break the all-time UK record of 38.5 °C

Follow @PHE @age_uk for advice on actions to take during the hot weather



Ενσωματωμένο βίντεο

Το ρεκόρ της 5ης Ιουλίου του 2015, όταν η θερμοκρασία στο Κίτσινγκεν της Βαυαρίας είχε φθάσει στους 40,3 βαθμούς, καταρρίφθηκε ήδη χθες στο Γκάιλενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου και σήμερα αναμένονται ανάλογες θερμοκρασίες. Ο Δήμαρχος της πόλης, Γκέοργκ Σμιτς, σε μια προσπάθεια να δροσίσει τους 150 υπαλλήλους του Δημαρχείου, έχει παραγγείλει για σήμερα παγωτά, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει περιορισμένης έκτασης προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς σε κάποια σημεία του δικτύου της νοτιοδυτικής Γερμανίας οι ράγες έχουν υποστεί αλλοιώσεις από τη ζέστη. Στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας οι αρχές έβαψαν τις γραμμές του τραμ λευκές, καθώς διαπίστωσαν ότι έτσι αναπτύσσονται θερμοκρασίες κατά 7-8 βαθμούς χαμηλότερες.
Προβλήματα όμως διαπιστώνονται και στις συγκοινωνίες με τα ποταμόπλοια στην νότια Βαυαρία, όπου, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων και του καύσωνα, η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας, το κύμα καύσωνα αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από το Σάββατο.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom