Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

My Greek Drama: Η επιστροφή της κυρίας Γιάννας ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021»!


Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου,αφού τα... κατάφερε περίφημα ως επικεφαλής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων,επιστρέφει τώρα και αναλαμβάνει ένα ακόμα κορυφαίο πόστο.

Με απόφαση «fast track» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκαν στις 11:00  σήμερα το πρωί (31.07.2019) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθως, ανακοινώθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος. Έτσι, ανέθεσε στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε συνάντηση που είχαν, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου έκαναν μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Αγγελοπούλου για το 2021
Η κυρία Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021»
Στο άρθρο 113 του πρώτου νομοσχεδίου της ΝΔ προβλέπεται η δημιουργία Επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Παλιγγενεσία, η οποία μάλιστα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Το όνομα της Επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης. Κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Σημ. Ζείδωρον: Προφανώς ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί το My Greek Drama και πως παραιτήθηκε η πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων Γιάννα Αγγελοπούλου το 2017 και αναγκάστηκε να γίνει... "οικονομική μετανάστρια"!

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο τον σχετικό μας φάκελο με τον βίο και την πολιτεία της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom