Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αναγνώρισε τον επίδοξο πραξικοπηματία Γκουαϊδό


Ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της ΕΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με επίσημη ανακοίνωσε που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναγνώρισε τον επίδοξο πραξικοπηματία Γκουαϊδό ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας.

Με εντολή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ακόμα από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σπεύσει πρώτος των πρώτων να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό, το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Υπενθυμίζουμε:

Πρώτον: Ο Γκουαϊδό ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να χαιρετήσουν την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να συγχαρούν το νέο πρωθυπουργό.

Δεύτερον: Ο Κ. Μητσοτάκης είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Πενς. Φαίνεται ότι οι συνομιλίες …ενίσχυσαν τις προθέσεις του πρωθυπουργού να επισπεύσει την αναγνώριση του επίδοξου πραξικοπηματία και αχυρανθρώπου των ΗΠΑ συμμετέχοντας ενεργότατα στα επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom