Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Το χαβά του ο Ζάεφ,όσο δεν αντιδρούν οι δικοί μας: Είμαστε «Μακεδόνες», μιλάμε «μακεδονική» γλώσσα και δεν το αμφισβητεί κανείς (βίντεο)


Αυτή τη φορά το έκανε ανεβάζοντας ένα video στη σελίδα του στο Facebook. Ένα video όπου ο Ζόραν Ζάεφ λέει πως «είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».

Εμμένει στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας» με νέα του τοποθέτηση.

Λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν έδειξε καμία διάθεση να υπαναχωρήσει από τις προκλητικές αναφορές.

Αυτή τη φορά το έκανε ανεβάζοντας ένα video στη σελίδα του στο Facebook. Ένα video όπου ο Ζόραν Ζάεφ λέει πως «είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».

Στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε κι άλλα αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είπε πως το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός και πως «όπως ποτέ άλλοτε, η “μακεδονική” ταυτότητα και η “μακεδονική γλώσσα” προστατεύονται».

Ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του έκαναν πολίτες που βρίσκονταν στην εκδήλωση. Όταν του έθεσαν θέμα ταυτότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη Συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, του αυτοπροσδιορισμού μας».

Σημείωσε δε ότι οι τροπολογίες δεν θα ενταχθούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ αν η Ελλάδα δεν κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


Οι νέες αυτές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ έρχονται μόλις λίγα 24ωρα μετά απ’ όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στη Βουλή της χώρας του, όταν είχε μιλήσει για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στη χώρα μας. Δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας και την παρέμβαση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και την “αναδίπλωση” των Σκοπίων.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων

https://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom