Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Σε ρόλο Κασσάνδρας ο γίγαντας Σημίτης: "Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στον ESM για δανεισμό"!


Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό, προειδοποιεί ο μακροβιότερος Ελληνας πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής",της οποίας (αν και άλλαξε χέρια)
παραμένει τακτικός... "συνομιλιτής" και αρθρογράφος...

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας-απολογούμενος στην συνέχεια για τη σκανδαλολογία, υποστηρίζει ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθυμίζει το ρητό του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Επίσης, αναφέρεται στις υποθέσεις που αφορούν την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας. «Πολιτική ευθύνη θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων.(…)

Ήμουν και είμαι αντίθετος με την άποψη ότι οι υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, ώστε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι συμβαίνει. Τέτοιες πρακτικές δεν συμβιβάζονται με το ήθος, το οποίο είναι επιβεβλημένο σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση.

Επί της πρωθυπουργίας μου επίσης, όταν είχα οποιαδήποτε ορθή πληροφόρηση για πρόσωπα του περιβάλλοντός μου ή υπουργούς (ότι δεν έχουν την επιβεβλημένη συμπεριφορά), τους απομάκρυνα αμέσως από τη θέση τους», σημειώνει ο Κώστας Σημίτης.

Στο τέλος της συνέντευξής του ο κύριος Σημίτης αναφέρεται στο ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη. Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που να ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες υπέρβασης των συνόρων και να ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των πληθυσμών της Ένωσης - όχι την επανάκτηση από κάθε χώρα της χαμένης αυτονομίας της. "Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι αποδεκτή και στηρίζεται από την πλειοψηφία. Η δραστηριοποίηση των μειοψηφιών δεν σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε πλειοψηφία" υποστηρίζει.
ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/12/18

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτα που κλεψατε εσυ και η συμμορια σου να μας επιστερεψεται
Οσο για το αν δανειστομε ειναι μια υποθεση ολοκλητωτικα δικη
μας πονηρε αρπαγα