Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Τρομοκρατία : Ποιους βλέπει η Αστυνομία πίσω από το χτύπημα στο Κολωνάκι


«Και τώρα τι; θα περιμένουμε πότε θα ξαναχτυπήσουν με μια ακόμη «τυφλή» βόμβα που θα είναι ισχυρότερη και θα έχει και ανθρώπινα θύματα;»

Αυτό αναρωτιούνται πλέον στην ελληνική αστυνομία και δη στην Αντιτρομοκρατική, μετά το χθεσινό τρομοκρατικό γεγονός στο Κολωνάκι. Ενας εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε ελαφρά μεν τραύματα στο νεωκόρο και τον αστυνομικό, αλλά που άφησε βαθιά τραύματα στην κοινωνία, τις αστυνομικές αρχές, το πολιτικό σύστημα.

Κι αυτό γιατί πλέον όλοι φοβούνται ότι μια νέα γενιά τρομοκρατών βγαίνει από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναβαθμίζεται, ετοιμάζεται για ένα νέο «αντάρτικο πόλης» που δεν θα έχει ούτε και το στοιχειώδες: Την προειδοποίηση για να εκκενώνονται περιοχές ώστε να μην υπάρχουν αθώα θύματα.

Σύμφωνα με τα «Νέα», τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «βλέπουν» ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά τους εμπρηστικούς μηχανισμούς τους (μετατρέποντάς τους σε ωρολογιακούς) προκειμένου να εξελιχθούν σε νέα γένια τρομοκρατών με ισχυρά χτυπήματα. Ουσιαστικά ο χθεσινός «εξελιγμένος» εμπρηστικός μηχανισμός δεν αποκλείεται να ήταν μια πρόβα νέων τεχνικών από ομάδα η οποία αναβαθμίζει έντονα τη δράση της.

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης για το χτύπημα, οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις για τις κινήσεις των δραστών ερευνώντας τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών καταστημάτων αλλά και τα υπολείμματα του μηχανισμού με συνδεσμολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο κουτί παπουτσιών και αποτελούνταν από δύο πλαστικά μπουκάλια του μισού λίτρου γεμάτα κίτρινο υγρό (ενδεχομένως βενζίνη), τυλιγμένα με μικρή ποσότητα πυρίτιδας, καλώδια και ρολόι.

Κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να πει με σιγουριά εάν η έκρηξη είχε προγραμματιστεί για τις 7.10 το πρωί (όπως έγινε), δηλαδή λίγα λεπτά προτού οι πρώτοι πιστοί αρχίσουν να περνούν το κατώφλι της εκκλησίας για τη θεία λειτουργία.

Ούτε μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα πόση ώρα παρέμενε το χαρτόκουτο – ωρολογιακός μηχανισμός πίσω από την κολόνα, σχεδόν μπροστά στην είσοδο του ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Το μόνο σίγουρο για τις αρμόδιες Αρχές είναι ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση σχετικά με την τοποθέτηση και ενεργοποίηση του (μικρής ισχύος) ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού, ώστε ο χώρος να εκκενωθεί έγκαιρα, άρα επρόκειτο για τυφλή επίθεση.

Ως αποτέλεσμα εξάλλου τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφριά, ο νεωκόρος που αντιλήφθηκε την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού και μάλιστα τον μετακίνησε προς την πλαϊνή είσοδο του ναού όπου και εξερράγη, και ο αστυνομικός του ΑΤ Εξαρχείων ο οποίος έσπευσε πρώτος στο σημείο.
https://www.tanea.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δικη τους ηταν η βομβα Του παρακρατους βομβα Και ο πιο παρανοικος
τρομοκρατης δεν θα αφηνε μια βομβα σε ενα τετοιο σημειο και χωρις
προειδοποιηση Το τι εικαζουν οι η ΕΛΑ η αντιτρομοκρατικη κι ολο
το αστυκο βασιλειο ειναι ``προιοντα για ευρεια καταναλωση ``

Read more: Go to TOP and Bottom