Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Αποσύρονται μετά την κατακραυγή σακούλες δώρων του Jumbo με ναζιστικά σύμβολα και τον Χίτλερ


Κατακραυγή στα social media και "βροχή" από καταγγελίες πολιτών για τη σακούλα που πωλούνταν στα Jumbo και στην οποία απεικονιζόταν, μεταξύ άλλων, εκτός από τον σταυρό της ναζιστικής Γερμανίας και ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ!

Η σακούλα είχε πάνω το Big Ben και σε μια… γωνιά, τον αγκυλωτό σταυρό του Γ’ Ράιχ και ένα γραμματόσημο με τον Αδόλφο Χίτλερ. Από το απόγευμα της Πέμπτης, στα social media προκλήθηκε πλήθος καταγγελιών και παραπόνων (τουλάχιστον) από χρήστες και πελάτες του Jumbo που διαμαρτύρονταν για την αδιανόητη σακούλα.

Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό ότι αποσύρει την εν λόγω σακούλα, σημειώνοντας πως τα όσα απεικόνιζε (δηλαδή τον Χίτλερ και τον σταυρό της ναζιστικής Γερμανίας…) δεν είχαν γίνει αντιληπτά ούτε από αγοραστή ούτε από… πελάτες.

Έγινε όμως αντιληπτή από ένα πελάτη, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την Jumbo,το υπέδειξε στην εταιρία και έτσι αποφασίστηκε η σακούλα να αποσυρθεί. Σημειώνεται δε ότι η Jumbo στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι πελάτες αγόραζαν τη σακούλα για πολύ καιρό αλλά δεν είχαν… καταλάβει πως «μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς».

Η ανακοίνωση της Jumbo
Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι :

η συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom