Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Απαγωγή κοσμηματοπώλη ετοίμαζαν οι επικίνδυνοι ληστές - Οι ληστείες, η δολοφονία στη Μάνδρα και το “χτύπημα του τίγρη” (φωτο)


Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη δράση των ληστών και απαγωγέων. Από τη ληστεία στα Βριλήσσια ως τη δολοφονία της γυναίκας στη Μάνδρα. Έκαναν και απαγωγές με τη μέθοδο “χτύπημα του τίγρη”.
Πως γλίτωσε από τα χέρια τους μια γυναίκα και το σχέδιο για απαγωγή γνωστού κοσμηματοπώλη.

Αποκαλυπτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από την ληστρική δράση της άγριας συμμορίας ληστών και απαγωγέων σε Τράπεζες και Σούπερ Μάρκετ, που εξάρθρωσε πρόσφατα η Ασφάλεια Αττικής φέρνει στο φως το “Newsit.gr”.
Πρόκειται για την συμμορία των ληστών που εισέβαλαν την προπερασμένη Δευτέρα το απόγευμα σε Σούπερ Μάρκετ στα Βριλήσσια και συνελήφθησαν δυο από τους δράστες, έπειτα από μάχη που έδωσαν με τους Αστυνομικούς.
Την επομένη της συμπλοκής συνελήφθη άλλο ένα μέλος τις συμμορίας και μάλιστα δραπέτης φυλακών, οποίος ακινητοποιήθηκε μέσα σε όχημα που οδηγούσε στο Ν. Κόσμο.
Μάλιστα οι πάνοπλοι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής δεν έδωσαν καμιά ευκαιρία αντίδρασης στην πλευρά του επικίνδυνου κακοποιού, οποίος ήταν οπλισμένος με πιστόλι και χειροβομβίδες, έτοιμος να τις χρησιμοποιήσει.
Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Αττικής, ένα από τα μέλη της άγριας συμμορίας, είναι ο άνθρωπος που ενέχεται στην δολοφονία της Φρειδερίκης Καρζή τον περασμένο Μάιο στην Μάνδρα Αττικής, με κίνητρο την ληστεία.
Για την ίδια δολοφονία καταζητείται κι ένας Αλβανός, οποίος σύμφωνα με την ομολογία του 43χρονου ληστή είναι ο άνθρωπος που φέρεται να πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα. Οι δράστες για να γνωρίζουν τις κινήσεις της είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητο της με GPS.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας ο 43χρονος ληστής που συνελήφθη ρίχνει όλοι την ευθύνη στο Αλβανό συνεργό του που καταζητείται:
“…όταν είδαμε από το GPS πως πλησιάζει στο σπίτι της φτάσαμε πρώτοι και πάρκαρα την μοτοσυκλέτα λίγο πιο κάτω για να μην μας δει. Ο Αλβανός έφυγε αμέσως και μπήκε στην αυλή του σπιτιού, προκειμένου να κρυφτεί και να την περιμένει. Άκουσα δυο πυροβολισμούς και ανησύχησα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ο … και αμέσως τον ρώτησα εάν την πυροβόλησε. Αυτός μου είπε πως δεν είναι τίποτα να μην ανησυχώ, γιατί πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ώστε να της αρπάξει την τσάντα. Τον πίστεψα. Την επόμενη ημέρα όμως είδα τι είχε συμβεί. Έκτοτε τον Αλβανό δεν τον ξαναείδα.”

Ετοίμαζαν και απαγωγές

Ο επικίνδυνος κακοποιός που συνελήφθη στο Ν. Κόσμο οπλισμένος σαν “αστακός”, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2008 είχε συλληφθεί με την κατηγορία αλλεπάλληλων απαγωγών, κυρίως κοσμηματοπωλών, χρησιμοποιώντας την μέθοδο “χτύπημα του τίγρη”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κακοποιοί προετοίμαζαν μέσα στις γιορτές απαγωγή γνωστού κοσμηματοπώλη, προκειμένου να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από τους συγγενείς του και μάλιστα μέσα σε ένα 48ωρο το πολύ.
Μια τέτοια ενέργεια είχαν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν τον Οκτώβριο, με παρ’ ολίγον θύμα γνωστή ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου, την οποία επιχείρησαν να απαγάγουν στο Καπανδρίτι.
Εμβόλισαν το όχημα της γυναίκας με κλεμμένο αυτοκίνητο, πλην όμως η γνωστή κοσμηματοπώλης έκανε μανούβρες, ενώ παράλληλα άρχισε να κορνάρει, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους.
Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom