Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Μήπως ήταν ο Ιησούς Συριζαίος;

Ήταν ο Ιησούς Χριστός πρόσφυγας; Οι γίγαντες της πολιτικής σκέψης Άδωνις Γεωργιάδης-Δημήτρης Παπαδημούλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

του Κώστα Καίσαρη
ΓΙΟΡΤΕΣ. Οι άνθρωποι ξεφεύγουν από την καθημερινότητα. Ασχολούνται με την οικογένειά τους. Στρώνουνε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σκέφτονται ποιους θα
καλέσουνε από τους συγγενείς και τους φίλους. Οι απλοί άνθρωποι. Οι κανονικοί άνθρωποι.

Οι πολιτικοί, όχι.Το μυαλό του πολιτικού είναι αλλού. Ο πολιτικός σκέφτεται πώς θα πάρει δημοσιότητα. Δε σταματάει να πάρει ανάσα. Δεν κάνει ούτε ένα ρεπό. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Δεν παλεύει μόνο με τους κομματικούς και εσωκομματικούς αντιπάλους.


Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ παλεύει για τη δημοσιότητα, με τα θηρία. Με τη Μέγκι και την Ηλιάνα, από το Next Top Model. Με την κάθε σουσουράδα. που πάει «στην Υγειά μας» την ποιοτική εκπομπή, του Σπύρου Παπαδόπουλου, και λικνίζει τα οπίσθια της στον ελληνοπρεπή χορό του τσιφτετελιού. Με τον Χανταμπάκη από τους Nomads. Τους Ράδιο Αρβύλα που επανέρχονται δριμύτεροι. Τον Απόστολο Γκλέτσο που πήρε ρόλο στο Τατουάζ. Έχει να αντιπαλέψει το Δημήτρη Γιαννακόπουλο που φέρνει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τον προπονηταρά τον Πιτίνο. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Αδυσώπητος. Δε σταματάει ποτέ.

ΗΤΑΝΕ ποτέ δυνατόν ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, να περάσει τις γιορτές σαν κανονικός άνθρωπος; Με τη γυναίκα του και τα παιδιά του; Ήταν ποτέ δυνατόν ο Παπαδημούλης, ο άνθρωπος που έχει κάνει το tweet λάστιχο, να κάτσει φρόνιμα; Βρήκανε λοιπόν θέμα για να αρπαχτούνε. Και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Ποιο είναι το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων; Τι κόμμα ήταν ο Ιησούς; Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν Συριζαίος;

Πρώτος ξεκίνησε ο Παπαδημούλης, με ανάρτηση στην οποία αποφάνθηκε, ότι «ο Ιησούς γεννήθηκε σε φάτνη από γονείς πρόσφυγες που έφυγαν για να ξεφύγουν από τους Ρωμαίους κατακτητές και περιστοιχισμένος από Άραβες και Εβραίους». Κι όχι σε μαιευτήριο της εποχής, σαν της Έλενας. Κι ακολούθως «για να ξεφύγουν από το λεπίδι του διορισμένου από τους Ρωμαίους κατακτητές Ηρώδη, ξαναέφυγαν για άλλα 12 χρόνια πρόσφυγες στην Αίγυπτο».

ΜΙΛΑΜΕ για έπος. Το οποίο μπορεί να σκαρφιστεί ένας εκατομμυριούχος καλοπερασάκιας, που θέλει ντε και καλά να υποδύεται τον αριστερό. Και τότε, ποιός είδε τον Άδωνι και δεν τον φοβήθηκε. Δεν είναι μόνο το ταγκό που χρειάζεται απαραιτήτως δύο. Είναι και η σαχλαμάρα. Αυθωρί και παραχρήμα, ο αντιπρόεδρος άφησε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, σήκωσε το γάντι και ξιφούλκησε. Εγκάλεσε τον αργόσχολο ευρωβουλευτή του Σύριζα με επίδειξη ιστορικών γνώσεων: «Αίγυπτος και Ιουδαία ανήκαν αμφότερες στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αν ήθελαν οι Ρωμαίοι να τον σκοτώσουν μπορούσαν κι εκεί. Σταμάτα σε παρακαλώ να γράφεις ανοησίες».

ΜΕ τον Παπαδημούλη να επανέρχεται: «Ο Άδωνις με βρίζει γιατί θύμισα στους ρατσιστές πως Ιωσήφ και Μαρία, έζησαν δώδεκα χρόνια προσφυγιάς στην Αίγυπτο». Όποιος έχει την εντύπωση ότι ο καβγάς σταμάτησε εκεί πλανάται πλάνην οικτρά. Στη διαμάχη ενεπλάκη ο γνωστός Μπαξεβάνης , διάφοροι άλλοι περίεργοι και την κουβέντα να πηγαίνει στο αν υπήρχαν Άραβες στην περιοχή, εκείνη την εποχή.

Με τον Άδωνι, που διαθέτει το κύρος του ιστορικού, να έχει την τελευταία λέξη: «Οι Άραβες, δεν ήταν τότε στην Ιουδαία, άσχετε. Τα Ιεροσόλυμα τα κατέλαβαν μετά την επικράτηση του Ισλάμ, δηλαδή, από τον 7 μ.Χ αιώνα». Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Ψάχνουν τα γελοία και τα ασήμαντα να πλακωθούν, γιατί στα σοβαρά και σημαντικά (μνημόνια κλπ) συμφωνούν απόλυτα.

https://www.to10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom