Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Τώρα «αδειάζουν» τον Πετσίτη στο Μαξίμου - Ο «κολλητός» και οι αναταράξεις

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΠΑ

Μετά την ανακωχή των εορτών, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί την υπόθεση Πετσίτη, που συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από το ρόλο του στενού φίλου του Νίκου Παππά και τη σύνδεσή του με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα.

Ο δρόμος προς τις εκλογές μοιάζει πλέον με ναρκοπέδιο, καθώς οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από το ρόλο του στενού φίλου του Νίκου Παππά και τη σύνδεσή του με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να μπει ένα τέλος στη συζήτηση γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, για την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως η Νέα Δημοκρατία, θεωρούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί κάτι να κρύψει.

Οι υπόγειες διαδρομές χρήματος, οι σχέσεις με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και η σύνδεση με τον Κύπριο δικηγόρο των off shore Αρτέμη Αρτεμίου δημιουργούν ένα σκοτεινό παρασκήνιο, για το οποίο ζητούνται εξηγήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαία η προειδοποίηση βουλευτών της Ν.Δ. ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει Ειδικό Δικαστήριο.

Οι εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν ο Γιώργος Σταθάκης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, για λογαριασμό του Νίκου Παππά, στη Βουλή, δεν κρίθηκαν καθόλου επαρκείς. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έκρινε ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να απαρνηθούν δημόσια τον Μανόλη Πετσίτη, παρουσιάζοντάς τον ως κάποιον… εθελοντή, ο οποίος έμπαινε στο Μαξίμου και έβγαινε τυχαία φωτογραφίες μαζί τους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε μάλιστα να μεταφέρει τη συζήτηση στα «σκάνδαλα» της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «απόδοση δικαιοσύνης» και η Ν.Δ. «θέλει τη συγκάλυψη».

Στο στόχαστρο για μια ακόμη φορά μπαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος δέχεται τα φίλια πυρά συντρόφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Κουμουνδούρου εισηγούνται στον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον κ. Παππά από το στενό πυρήνα του Μαξίμου, όπως είχε πράξει και με τον ανασχηματισμό τον Νοέμβριο του 2016, μετακινώντας τον στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Τότε είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα με τον Αρτέμη Αρτεμίου, αλλά και το φιάσκο με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο, ο Νίκος Παππάς φαίνεται απρόθυμος να αποσυρθεί για δεύτερη φορά από το πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει το Μαξίμου ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που να φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Στη σκιά εξακολουθεί να παραμένει ο Μανόλης Πετσίτης, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί μετά την αποκάλυψη του ονόματός του για τις στενές σχέσεις του με το περιβάλλον του Μαξίμου και επιχειρηματίες. Στόχος του Μαξίμου είναι ο Πετσίτης να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία για νέες αποκαλύψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση γνωρίζει πως ο Πετσίτης εξελίσσεται σε μεγάλο «αγκάθι», καθώς στο μικροσκόπιο του Τύπου αλλά και της αντιπολίτευσης μπαίνουν οι οικονομικές του δραστηριότητες, οι σχέσεις του με το Μαξίμου και η λειτουργία των εταιριών που είχε στήσει τα τελευταία χρόνια, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Πετσίτη, από τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία που εκθέτουν και την κυβέρνηση.
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 29/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom