Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Υπόθεση Τοπαλούδη: Νέο κύκλο ανακρίσεων ανοίγουν οι εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου


Τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στη δολοφονία της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη προσπαθούν να ενώσουν οι εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου, ανοίγοντας νέο κύκλο ανακρίσεων.

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος και των δύο κατηγορουμένων που φαίνεται να θέτει νέα δεδομένα, η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, εξετάζει στοιχεία με βάση τα οποία τα άτομα που είχαν βιάσει την 21χρονη φοιτήτρια το 2017 διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς με τον έναν εκ των κατηγορουμένων για τον θάνατό της.
Τη σύνδεση αυτή επιβεβαιώνει και ο θείος του θύματος και δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής, τονίζοντας ότι «η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή εάν η αστυνομία είχε κάνει τότε τη δουλειά της, όπως πρέπει, όταν είχαν επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα για το καταγγείλουν».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας πρέπει να ήξερε κάποιον -αν όχι όλους- από τους βιαστές της. Είναι, λοιπόν, αντιληπτό ότι αν την κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα και έψαχναν τους δράστες δεν θα φτάναμε ως εδώ».

Μετά από όλα αυτά διεξάγεται έλεγχος για το αν οι αστυνομικοί διενήργησαν τα δέοντα όταν η άτυχη κοπέλα τους ενημέρωσε για τον βιασμό της, ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το γεγονός ότι η Ελένη δεν προχώρησε στην καταγγελία των βιαστών της, δεν αποκλείεται να «ενθάρρυνε» τη μετέπειτα συμπεριφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων της Ελένης, η 21χρονη φοιτήτρια είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο, ο οποίος μάλιστα είχε βιντεοσκοπηθεί από τους δράστες.
https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: