Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο - Θα ζούσε αν την πήγαιναν,λέει ο ιατροδικαστής (φωτο & βίντεο)

Διδυμότειχο: Σπαραγμός και οργή στο τελευταίο αντίο στην Ελένη Τοπαλούδη

Σοκάρει η ομολογία του 19χρονου για την δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη. Ρίχνει τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του και περιγράφει με κυνικό τρόπο πως σκότωσαν την φοιτήτρια.
«Την πετάξαμε στα βράχια ενώ ήταν ακόμα ζωντανή!», λέει σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα όσα φέρεται να ομολόγησε ο 19χρονος Αλβανός για το πως έγινε η δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο προκαλούν ανατριχίλα. Από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή Μαζί Σου της Τατιάνας Στεφανίδου, οι δράστες πέταξαν ζωντανό το κορίτσι στα βράχια όπου βρήκε φριχτό θάνατο. Από τα όσα φέρεται να είπε ο 19χρονος στους αστυνομικούς, διακρίνεται μια προσπάθεια να τα ρίξει όλα στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του. Ο 19χρονος “έσπασε” και ομολόγησε τα ξημερώματα της Τρίτης και έδωσε την δική του εκδοχή για την δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη.

Συναντήθηκαν και μια ημέρα πριν σκοτώσουν την Ελένη

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι εκείνος δεν ήθελε να την πετάξουν στην θάλασσα, αλλά και ότι η άτυχη Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο. Υποστηρίζει επίσης ότι εκείνος δεν ήθελε να την “ξεφορτωθούν” αλλά επέμενε ο φίλος του.
«Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγούμενη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μου είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο», φέρεται να λέει στην ομολογία του ο 19χρονος.
Και συνεχίζει: «Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεψα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: «Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε». Τελικά φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…».

Προθεσμία για την Παρασκευή πήραν οι κατηγορούμενοι

Τις κατηγορίες που τους βαραίνουν άκουσαν σήμερα από τον εισαγγελέα ο 19χρονος και ο 21χρονος που κατηγορούνται από το Λιμενικό ως οι δράστες της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο. Εναντίον των κατηγορούμενων για τη δολοφονία της φοιτήτριας έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.
Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.
Ο 19χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό φέρεται να έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Ο 21χρονος αρνείται τις κατηγορίες και με βάση τα όσα έχει αναφέρει ο δικηγόρος του φαίνεται να ισχυρίζεται πως δεν συμμετείχε στην μεταφορά της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη από το σπίτι στους Πεύκους ως την παραλία. Σύμφωνα με την έρευνα των Λιμενικών ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε επίθεση κατά της 21χρονης φοιτήτριας στο σπίτι όπου μάλιστα κάποιος από τους κατηγορούμενους της κατάφερε χτύπημα με ένα σίδερο στο πρόσωπο τραυματίζοντάς της σοβαρά.
Θα ζούσε αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο – Τι λέει ο ιατροδικαστής

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει στο newsIT.gr ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη που δολοφονήθηκε στη Ρόδο...

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, η έκθεση για τα όσα είδε εξετάζοντας τη σορό της άτυχης φοιτήτριας θα παραδοθεί σήμερα στις ανακριτικές αρχές.

Όπως είπε στο newsIT.gr η 21 ετών κοπέλα πνίγηκε στη θάλασσα. Ήταν δηλαδή ζωντανή όταν έπεσε στο νερό. Χτυπημένη άσχημα αλλά ζωντανή… Θα μπορούσε δηλαδή να σωθεί, αν έστω την τελευταία στιγμή, οι δράστες την πήγαιναν σε ένα νοσοκομείο.

“Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το κορίτσι ξεψύχησε στη θάλασσα. Είναι γνωστό από το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί. Ο πνιγμός… Για να πνιγεί σημαίνει ότι ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα…” είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής στο newsIT.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πολλά στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση τα οποία θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ώρες, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να πει περισσότερα λόγω της ιδιότητάς του.

“Υπάρχουν διάφορα. Πρέπει να ενημερωθούν οι ανακριτικές αρχές, να ενημερωθούν οι κατηγορούμενοι, δε μπορεί προς το παρόν να αποκαλυφθεί τίποτα άλλο” είπε στο newsIT.gr.

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι, έλεγαν το τελευταίο “αντίο” στην άτυχη κοπέλα, στο Διδυμότειχο.

Διδυμότειχο: Σπαραγμός και οργή στο τελευταίο αντίο στην όμορφη Ελένη Τοπαλούδη

Η κηδεία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη έγινε στο Διδυμότειχο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που συνόδευσαν την δολοφονημένη φοιτήτρια στην τελευταία της κατοικία. Η 21χρονη φοιτήτρια δολοφονήθηκε στη Ρόδο και την πέταξαν ζωντανή στην θάλασσα!

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στο Διδυμότειχο για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη. Η κηδεία του κοριτσιού που δολοφονήθηκε άγρια στην Ρόδο έγινε σε κλίμα άφατου πόνου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν με τόσο βίαιο τρόπο το σπλάχνο τους. Η 21χρονη Ελένη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία με την μπάντα του δήμου να παιανίζει πένθιμα και τη μητέρα και τον πατέρα της να συνοδεύουν συντετριμμένοι το παιδί τους. Ο πόνος μεγάλος και βουβός με τους φίλους, τους συγγενείς και όλους όσοι γνώριζαν την άτυχη Ελένη να είναι απαρηγόρητοι.

Ράγισε καρδιές το σπαραχτικό κάλεσμα της μητέρας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, να γυρίσει πίσω. Πίσω «στη φωλιά της», η οποία όπως επανειλημμένα έχει πει τις τελευταίες μέρες έμεινε άδεια, πίσω στην αγκαλιά της οικογένειας που παλεύει να δεχτεί πως τόσο βίαια κόπηκε το νήμα της ζωής του παιδιού τους. Στις 8 το πρωί, η σορός της νεαρής φοιτήτριας, που φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς στη Ρόδο, μεταφέρθηκε, με επιθυμία της μητέρας της, στο σπίτι της. Εκεί παρέμεινε έως και τις 11, οπότε και άρχισε η εξόδιος ακολουθία, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου.

«Η Ελένη ήταν η ελπίδα», είπε στον επικήδειό του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης. Δεν αποχωρίζονται το παιδί τους, αλλά τη ζωή τους όπως την ήξεραν, όπως την έζησαν.

«Η καρδιά μου είναι κατασπαραγμένη… Θα ζω με τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις των 21 χρόνων… Με τις επισκέψεις στο μνήμα» δήλωνε το βράδυ της Τρίτης η τραγική μάνα, που υποβασταζόμενη και με αστείρευτα δάκρυα παρακολουθούσε τον επίλογο της τόσο σύντομης ζωής της μοναχοκόρης της. Τη στιγμή του ενταφιασμού το βλέμμα της στράφηκε αλλού, ίσως στις αναμνήσεις της Ελένης που χαμογελώντας έκανε όνειρα για τη ζωή, που τελικά δεν πρόλαβε να ζήσει.

«Η Δικαιοσύνη από εδώ και στο εξής θα κάνει το καθήκον της. Κάθε μία οικογένεια, κάθε γονιός, αν βρισκόταν στη θέση μας τι θα ρωτούσε; Γιατί; Το Γιατί είναι αυτό που μας αναστατώνει και μας βασανίζει. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη ή την αδυναμία του; Για ποιο λόγο; Τι τους έφταιγε;…..Τους βρήκαν, για μας την οικογένεια της Ελένης, την πιο κατάλληλη στιγμή. Λύτρωση είναι εν μέρει. Η οριστική λύτρωση θα ρθει μετά από το πέρας όλων των διαδικασιών», δήλωνε λίγες ώρες πριν την κηδεία ο πατέρας.

Βυθισμένοι στον πόνο τους, δεν παύουν να ευχαριστούν όλους όσοι χωρίς να τους γνωρίζουν συμμερίζονται το δράμα τους, ανάβουν ένα κερί στη μνήμη της Ελένης τους και ζητούν μονολογώντας συνεχώς να αποδοθεί δικαιοσύνη.



Την Ελένη, που σε λίγες ημέρες θα επέστρεφε στο Διδυμότειχο για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων με την οικογένειά της. Όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια και η είδηση της δολοφονίας της συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.




Η άτυχη κοπέλα φαίνεται ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο με σίδερο και στη συνέχεια ενώ ήταν σε άσχημη κατάσταση και εκλιπαρούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο οδηγήθηκε στην παραλία όπου οι φερόμενοι ως δράστες την πέταξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί.
Λίγο πριν τις 11.00 η νεκροφόρα ξεκίνησε από το πατρικό σπίτι της κοπέλας για την εκκλησία. Πίσω από τους γονείς, γείτονες, φίλοι και συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη με δάκρυα στα μάτια. Ο πόνος για όλους ήταν ανείπωτος.

Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της φοιτήτριας

  

Η σορός της φοιτήτριας στο Διδυμότειχο



https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom