Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Τα μέλη του ΕΣΡ ζητάνε εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου - Θέλουν και μισθό και σύνταξη!

Εστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Συγγνώμη γι' αυτό που θα σας πω αλλά πρόκειται για ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αληθινή παρωδία. Χωρίς απαραιτήτως να φταίνε τα μέλη του. Και δεν αναφέρομαι στις
τηλεοπτικές άδειες και την κωλυσιεργία που δείχνει παραπάνω από ένα εξάμηνο τώρα (ορκίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016).

Αναφέρομαι στην αγωνία των μελών του ΕΣΡ να μην μπερδευτούν οι... συντάξεις τους με τους... μισθούς τους. Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μισθοί που παίρνουν τα μέλη του ΕΣΡ είναι μικρότεροι από τις συντάξεις τους οπότε, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται πρόβλημα. Το ζήτημα είναι υπαρκτό βέβαια και πρέπει να λυθεί, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.

Είχαν προχωρήσει και σε ένα είδος λευκής απεργίας ματαιώνοντας τότε μία προγραμματισμένη συνεδρίαση. Το Φεβρουάριο μία τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, προέβλεπε την επέκταση καταβολής της ειδικής, κατ’ αποκοπή, μηνιαίας αποζημίωσης, στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές.

Σήμερα λοιπόν το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ζητώντας τους ρητή εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους του. Θέλουν δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος ειδικά για τα μέλη του ΕΣΡ.

Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι πως στις περισσότερες από τις συνεδριάσεις τους πρέπει να μιλούν γι' αυτά βασικά, τα μισθολογικά τους. Και νόμιζα πως καθυστερούν για τις τηλεοπτικές άδειες επίτηδες, για πολιτικούς λόγους... Λέτε να μην είναι το ΕΣΡ στη γραμμή Μητσοτάκη όπως γράφουμε αύριο στην έντυπη έκδοσή μας; not#

http://www.efsyn.gr/

Στις 22 Φεβρουαρίου 2017 από το ΑΠΕ ΜΠΕ είχε δοθεί η παρακάτω είδηση:
Λύση με τροπολογία για την αποζημίωση των μελών του ΕΣΡ

Την επέκταση καταβολής της ειδικής, κατ’ αποκοπή, μηνιαίας αποζημίωσης, στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας με οποιαδήποτε σχέση,καθώς και σε θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του ΑΣΕΠ, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού για ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ιδρύματα και μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ρύθμιση αυτή, η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, δίνει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την λειτουργία του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ανέβαλε την επικείμενη συνεδρίαση του ΕΣΡ, με θέμα την πορεία του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς με διάταξη που είχε ψηφιστεί στο νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, είχε ανασταλεί η καταβολή συντάξεων για το προεδρείο και τα μέλη των ΔΣ των Ανεξάρτητων Αρχών που θα αμείβονταν με βάσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν πέντε από τα εννιά μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ που ήταν συνταξιούχοι να μην μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη.
===========================

Σχόλιο Ζείδωρον: Τελικά τι τους ανάγκασε να στείλουν την επιστολή;Δεν ψηφίστηκε η τροπολογία ή τους δούλεψαν και η αποζημίωση ήταν μικρότερη απ' ότι περίμεναν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: