Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση: Στρατός και εισαγγελέας για τα σκουπίδια

Το υπουργείο Εσωτερικών εύχεται να ανασταλεί η απεργία μετά το σημερινό συλλαλητήριο,αλλιώς θα εφαρμόσει Plan B

Με την ελπίδα ότι η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων θα είναι και η τελευταία κινείται η κυβέρνηση ενώ παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου
διαμήνυε ότι πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια της  δημόσιας υγείας.

«Δεν θα αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους και ότι δε θα μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα πάει για εκτόνωση ή τουλάχιστον αυτό  ευελπιστούν και προσδοκούν οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου αν και όπως λένε τα πάντα πλέον θα εξαρτηθούν από  την  στάση που θα κρατήσουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της ΛΑΕ .

Την ιδία στιγμή πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Η Ηρώδου Αττικού  σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και έχει ετοιμάσει ένα plan b για την περίπτωση που συνεχιστεί η  απεργία.

Μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης και λόγω του καύσωνα  τις επόμενες ημέρες, θα βγουν περισσότερα απορριμματοφόρα στους δρόμους ώστε να μεταφέρουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων.

Από την κυβέρνηση έλεγαν πάντως ότι δεν αποκλείεται σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στα άκρα  να αρθεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και του ΧΥΤΑ  της Φυλής, μέσω εντολής από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Ακόμα δεν  θεωρούν απίθανο να υπάρξει πιο δυναμική παρέμβαση της δικαιοσύνης, μέσω του εισαγγελέα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του προανακριτικού επιπέδου.

Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρη Τζανακόπουλος άφησε να εννοηθεί  πως υπάρχει και η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον στρατό,  σενάριο όμως το οποίο δημιουργεί σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μια μεγάλη μερίδα στελεχών διαφωνεί με τον τρόπο αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

http://www.parapolitika.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Aντε να δουμε και τη χουντικη παραλλαγη της ``αριστερης``κυβερνησης
Κατεβαστε τα στρατιωτικα καμιονια να μας δειξεται οτι εχεται και στρα
τιτικα προσοντα Το τελος σας σας το ειπαμε οτι θα ειναι με βροντερη
πτωσηκαι οπου ναναι θα την ακουσουμε αυτη την ιαχη

Read more: Go to TOP and Bottom