Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τρία νέα στοιχεία δείχνουν τις περίεργες μεθοδεύσεις για το «Noor-1»

Τέσσερις δολοφονίες για τον «χρηματοδότη» ηρωίνης του «Noor 1»

Η νέα «χαμένη» κατάθεση για τους Τούρκους χρηματοδότες του «Noor-1» , το παιχνίδι των «δολοφονηθέντων μαρτύρων», οι χαμένες συνομιλίες των βελγικών αρχών και η εμπλοκή της DEA.

του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου

Οι λιμενικές αρχές διέθεταν προ 20 περίπου μηνών κατάθεση ιατρού των φυλακών Κορυδαλλού που κατέγραφε εκμυστηρεύσεις Τούρκου κατηγορούμενου για το Noor - 1, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ότι «εγκέφαλοι» της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης ήταν άτομα αραβικής καταγωγής.

Χωρίς όμως να λάβουν υπ' όψιν κι αυτή την κατάθεση και να συνεχίζουν να ερευνούν επίμονα την εμπλοκή Έλληνα «χρηματοδότη». Μάλιστα προσφάτως σε σχέση με τον θάνατο του εν λόγω Τούρκου διακινητή διατυπώνονται από πολιτικούς αλλά κι από το Μαξίμου αναφορές ότι «του έκλεισαν το στόμα για να μην μιλήσει», με υπονοούμενα κατά ...Ελλήνων ιδιωτών.

Επιπλέον οι δικαστικές αρχές έχουν αγνοήσει μαγνητοφωνημένο υλικό που έχουν παραδώσει Βέλγοι αστυνομικοί που έχουν έλθει πριν ένα χρόνο στην χώρα μας, που αφορούν αλλοδαπούς εμπλεκόμενους στην μεταφορά ναρκωτικών με το Noor - 1.

Οι Βέλγοι παρακολούθησαν μία γυναίκα που αποτελούσε την γέφυρα μεταξύ οργανωτών της διακίνησης της ηρωίνης στο Βέλγιο και αλλοδαπών που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα και κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το Noor - 1, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κάλυψη των ενεργειών τους. Όμως κι αυτό το υλικό φαίνεται να μην έχει τύχει καμιάς εκμετάλλευσης.

Ακόμη το εντυπωσιακό παρασκήνιο της υπόθεσης επεκτείνεται από πληροφορίες για νέες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που φέρεται να έχει ο βασικός κατηγορούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Όμως φαίνεται να υπάρχει και μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης με εμπλοκή εκ νέου του Λιμενικού αλλά και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) που προσπαθούσε να συγκεντρώσει μέσω του κ. Γιαννουσάκη πληροφορίες και για άλλα κυκλώματα δίωξης ναρκωτικών με την εμπλοκή ξένων λαθρεμπόρων Κι αυτό παράλληλα με τις πιέσεις - όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως - προκειμένου να «κατονομασθεί» ως... χρηματοδότης του φορτίου ο επιχειρηματίας κ. ΕυάγγελοςΜαρινάκης.

Τα νέα αυτά στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα» προκαλούν νέο κύκλο ερωτημάτων για τις μεθοδεύσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών σε σχέση με την έρευνα για τον «χρηματοδότη» του πλοίου Noor - 1 που μετέφερε το καλοκαίρι του 2014 δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό στην Αθήνα.

Μέχρι τώρα έχουν παρουσιασθεί ηχογραφημένες συνομιλίες κι άλλα στοιχεία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Καμμένος καθώς και λιμενικός πίεζαν αφόρητα τον βασικό κατηγορούμενο Ευθύμιο Γιαννουσάκη να προσδιορίσει ως «χρηματοδότη» τον κ Μαρινάκη.

Επιπλέον ερωτήματα έχουν διατυπωθεί γιατί οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για άτομα στην Τουρκία και στο Βέλγιο που αναφέρονται ρητώς από τον κ Γιαννουσάκη ως «εγκέφαλοι» της διακίνησης.

Επιπλέον αδιάσειστα στοιχεία είναι βίντεο που καταγραφούν τις συναντήσεις τους (Γιαννουσάκη και Τούρκων) στην Κωνσταντινούπολη αλλά και δηλώσεις των ίδιων των αλλοδαπών στην τουρκική τηλεόραση όπου παραδέχονται – μετά από δολοφονίες συγγενών τους - ότι σχετίζονταν με το Noor - 1.

Από τον κ Καμμένο, άλλα στελέχη της κυβέρνησης όπως κι από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξαν λοιπόν δηλώσεις όπου μνημόνευαν –από κοινού - ότι οι πράξεις τους είναι αιτιολογημένες γιατί «το κύκλωμα σκότωνε μάρτυρες για να τους κλείσει το στόμα».

Όμως αυτή η αναφορά υπουργών και Μαξίμου δημιουργεί νέα ερωτήματα. Πρώτον γιατί κανένας από τους μάρτυρες του Noor - 1 δεν... δολοφονήθηκε. Όλοι κατέθεσαν κανονικά στην δίκη και καμμιά σχετική αναφορά δεν υπήρξε.

Όπως προαναφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Τουρκία και στην Ολλανδία υπήρξαν δολοφονίες κι άλλες εγκληματικές ενέργειες μεταξύ αλλοδαπών, μελών του «ασύλληπτου» δικτύου του Noor - 1 (ΣΣ κι όχι βεβαίως μαρτύρων της υπόθεσης όπως λένε υπουργοί και Μαξίμου).

Όμως ούτε σε αυτές μπορεί να αναφέρονται τα κυβερνητικά στελέχη γιατί τους αποδίδεται το ακριβώς αντίθετο: ότι αδιαφόρησαν επιδεικτικά για αυτή την πτυχή σε Τουρκία, Βέλγιο κι Ολλανδία κι έψαχναν μόνο επίμονα τον “Έλληνα χρηματοδότη”.

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2016 απεβίωσε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Δραπετσώνας ένας 32χρονος Ινδός, μέλος του πληρώματος του Noor - 1.Ο εν λόγω Ινδός που δεν φερόταν να είχε οποιαδήποτε γνώση του παρασκηνίου του Noor - 1, δήλωνε άγνοια για την μεταφορά των ναρκωτικών κι ο θάνατος του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Από τον συσχετισμό λοιπόν των στοιχείων προκύπτει ότι οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αφορούν τον θάνατο από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τον Νοέμβριο του 2015 στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός –όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού - ενός 41 χρόνου Τούρκου βασικού κατηγορουμένου για το Noor - 1.

O 41χρονος είχε καθοδηγητικό ρόλο στη μεταφορά της ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ελευσίνα και ήταν συνδετικός κρίκος με άλλους ομοεθνείς του στο Βέλγιο, οι οποίοι θα ήταν και οι τελικοί παραλήπτες μέρους ή και του συνόλου της ηρωίνης.

Ο 41χρονος Τούρκος έπασχε από σοβαρό νόσημα που προσέβαλε το μυικό σύστημα κι ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το πρωί της ημέρας που έχασε την ζωή του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με συμπτώματα δύσπνοιας. Εκεί φέρεται να συνάντησε μία έμπειρη ιατρό του νοσοκομείου όπου φέρεται να της ζήτησε «να μην μεταφερθεί εκτός φυλακών γιατί φοβόταν για την ζωή του».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε τότε σειρά ερωτηματικών για την «άγνωστη απειλή» κατά του 41χρονου. Επιπλέον ερωτήματα υπήρξαν γιατί καθυστέρησε τρείς ώρες η μεταφορά του από το νοσοκομείο των φυλακών μέχρι τον Ερυθρό Σταυρό (ΣΣ με την συνοδεία αστυνομικών του Μεταγωγών) αλλά και γιατί υπήρξε στο ενδιάμεσο η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Έτσι από τότε αναπτύχθηκαν σενάρια για τους «φόβους» και τον θάνατο του 41χρονου που φέρεται να υιοθετούν τώρα τα κυβερνητικά στελέχη που το συνδέουν με τον «Έλληνα χρηματοδότη».

Όμως η ανάλυση του φακέλου του θανάτου του 41χρονου δείχνει ότι ο φόβος του αφορούσε αλλοδαπούς οργανωτές!

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η ιατρός των φυλακών Κορυδαλλού που χειρίσθηκε το περιστατικό του 41χρονου έχει δώσει δύο καταθέσεις –στα τέλη του 2015 στο Λιμενικό που ερευνά την υπόθεση του Noor - 1 αλλά και σε πρόσφατη δίκη για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση κατηγορουμένου - ότι « ο Τούρκος της είχε αναφέρει σε αυτή την τελευταία συνάντηση ονόματα τουρκικά κι αραβικά –και όχι ελληνικά - ως εγκεφάλους της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης».

Λέγοντας ότι «ο 41χρονος της είπε ότι σκοπεύει να τα κατονομάσει στην Δικαιοσύνη».

Οι ίδιες αναφορές της ιατρού προέκυψαν κι από πρόσφατη αναζήτηση στοιχείων από «Το Βήμα».

Η ιατρός ανέφερε στις καταθέσεις της ότι «ο Τούρκος πράγματι φοβόταν να μην δολοφονηθεί».

Όμως αυτό φαίνεται να υπήρξε διότι γνώριζε, από τις δικές του εγκλληματικές επαφές, ότι είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο προαναφερθείς κύκλος δολοφονιών αλλοδαπών εμπλεκομένων στο Noor - 1, στην Τουρκία και στο Βέλγιο, τον οποίο πληροφορήθηκαν σχεδόν δύο χρόνια αργότερα οι ελληνικές αρχές. Χωρίς και πάλι να πράξουν οτιδήποτε...

Με τα στοιχεία αυτά να δημιουργούν νέα ζητήματα εν όψει των σημερινών απαντήσεων στην Βουλή του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ Πάνου Καμένου.

http://www.tovima.gr/

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» στις 5 Μαρτίου 2016:
Τέσσερις δολοφονίες για τον «χρηματοδότη» ηρωίνης του «Noor 1»

ΚΙ ΕΔΩ Διαβάστε ολόκληρο το φάκελο "NOOR 1" από την ημέρα που πιάστηκε το πλοίο με την ηρωίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom