Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αντε πάλι από την αρχή! «ΟΧΙ» από Ντράγκι σε ποσοτική χαλάρωση χωρίς συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος


Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE) επισήμως και από τα χείλη πλέον του πρόεδρου της, Μάριο Ντράγκι, καθώς απαιτείται περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Ντράγκι σε απάντηση ερωτήματος του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Ν. Χουντή για το κατά πόσο η ΕΚΤ έχει ολοκληρώσει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (debt sustainability analysis - DSA) και ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα, ο κ. Ντράγκι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ολοκληρώσουν πλήρη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι προσθέτει πως η αποσαφήνιση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους όπως έγινε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου δεν είναι αρκετή - συγκεκριμένα αναφέρει πως «εξακολουθεί να μην επαρκεί για την ορθή αξιολόγηση, τόσο της ποσοτικής επίδρασης των μέτρων αυτών, όσο και της χρονικής στιγμής κατά την οποία θα εκδηλωθεί ο αντίκτυπός τους στη δυναμική του ελληνικού δημόσιου χρέους, σύμφωνα με διάφορα σενάρια».

Για αυτό τον λόγο μέχρι να γίνει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους «εξακολουθούν να υφίστανται σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom