Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Θα στήσουν μνημείο στην ΕΡΤ για τον «αγώνα ενάντια στο μαύρο»!!!


Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες, αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ - Ονομάζεται «Μνήμες και Χρέος» και είναι του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου «που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει»

Μνημείο για «τον αγώνα ενάντια στο μαύρο» στήνουν στην ΕΡΤ οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

«Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη από τους εργαζόμενους γιατί «χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το μνημείο ονομάζεται «Μνήμες και χρέος», θα τοποθετηθεί στο προαύλιο του ραδιομεγάρου και είναι φιλοτεχνημένο «από τον αλληλέγγυο της ERTopen, διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει».

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει «μαύρο» στη δημοκρατία και στις ζωές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γεγονός δεν παρέλειψε να σχολιάσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έγραψε σκωπτικά στον λογαριασμό του στο Twitter: «Το μνημείο πρέπει να έχει την εξής μορφή. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κρατά την πόρτα και την Ραχήλ Μακρή να κάθεται στα κάγκελα. Θα είναι super»!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ώρα 12:00

Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες.Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι’ αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους.

Έτσι κι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μνημείο εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου, όχι γιατί ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα και είμαστε πρωταγωνιστές - μαζί με την κοινωνία - του αγώνα ενάντια στο μαύρο, για τη δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθεροφωνία, για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και γιατί οι παρακαταθήκες, τα οράματα, οι αξίες, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, συστατικά αυτού του ανένδοτου αγώνα, πρέπει να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και να γίνουν ορόσημο και στις μελλοντικές γενιές.

Αυτός ο συνδικαλιστικός αγώνας που είχε καθαρό ιδεολογικό - πολιτικό πλαίσιο και εργατική - ταξική αναφορά και συνείδηση, ξαναεπιβεβαίωσε τη ρήση και τη μόνη σίγουρη λύση «Όλα με αγώνες κατακτιούνται, τίποτα δεν μας χαρίζεται».

Στο μνημείο «Μνήμες και χρέος», θα τοποθετηθεί μοναδικό έργο αποτύπωσης του αγώνα, φιλοτεχνημένο από τον αλληλέγγυο της ERTopen, διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει.

«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»

Εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική μας, κρατάμε τις μνήμες ζωντανές και τις ψυχές μας αδούλωτες, τις παρακαταθήκες «όρθιες» και συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες γι’ αυτές που αγωνιστήκαμε.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει «μαύρο» στη δημοκρατία και στις ζωές μας.

Αγία Παρασκευή 29/06/2017

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Διπλα σ αυτο το μαυρο καλα θα κανουν να στησουν αλλο ενα μαυρο
με βασταζους τον απελθοντα Ταγματαρχη και τον Τσακνη να κρα
τουν θυμιατα και να λιβανιζουν την ``αριστερη`` κυβερνηση που
``διελυσε`` το μαυρο φερνοντας το μαυροτερο

Read more: Go to TOP and Bottom