Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κεφαλονιά: Θρίλερ με τουρίστα που εγκλωβίστηκε σε κρημνώδεις πλαγιές


Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση του νεαρού τουρίστα στην Κεφαλονιά, που εγκλωβίστηκε στις απότομες, κρημνώδεις πλαγιές της Άσσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο Super Puma που πήγε στο σημείο για να τον απεγλωβίσει, τελικά δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει κι έτσι έφυγε από το σημείο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι θα πάει στο σημείο ελικόπτερο S-70 του πολεμικού ναυτικού με διασώστη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις απότομες χαράδρες της Άσσου. Επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τους δικούς του ανθρώπους και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν. Το ίδιο και το super puma που πήγε λίγο αργότερα. Τώρα, όλοι ελπίζουν να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα με το S-70 του πολεμικού ναυτικού...

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια κινητοποιήθηκε μέσα σε 10 λεπτά από την στιγμή που ενημερώθηκαν και κίνησε τις διαδικασίες για άμεση βοήθεια προς τον άνθρωπο και έρχεται super puma από την Αθήνα να τον “σηκώσει”. Με το βέλος φαίνεται το σημείο που βρίσκεται ο τουρίστας, φαίνεται όρθιος , άρα δεν θα είναι τραυματισμένος.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του τουρίστα ολοκληρώθηκε με την μεταφορά του ίδιου αλλά και δύο πυροσβεστών-διασωστών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Εκεί τους περίμενε το ΕΚΑΒ το οποίο τους παρέλαβε για το Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους και έλεγχο καθώς και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με πληροφορίες αλλά ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι απο τον καυτό ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom