Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τι γεννάει τελικά την τρομοκρατία;

Μήπως οι πολιτικές των Μνημονίων –λιτότητα, φτωχοποίηση κ.λπ.– δημιουργούν πρόσφορο έδαφος;

του Μάκη Κουρή

Σαν να έπεσαν όλοι από τα σύννεφα σε μια χώρα όπου όλα λειτουργούν ρολόι, όπου οι πολίτες είναι ευτυχισμένοι, χωρίς προβλήματα και δεν τους λείπει τίποτε.

Και ξαφνικά αρχίζουν να σκάνε βόμβες και γίνεται χαμός. Και αμέσως να οι δηλώσεις των κρατούντων εναντίον των άγνωστων δραστών. Αυτό το σκηνικό προκάλεσε η βόμβα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου,ο οποίος χάλασε τα σχέδια των τρομοκρατών και είναι ήδη στο σπίτι του με την οικογένειά του και τους πάρα πολλούς φίλους του, που καρδιοχτύπησαν.

Όλος ο πολιτικός κόσμος,κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντέδρασε καταγγέλλοντας τους τρομοκράτες,λες και συνέβη κάτι το πρωτοφανέρωτο στην Ελλάδα. Ξέχασαν τη «17 Νοέμβρη», τον «ΕΛΑ» και τους άλλους... επαναστάτες, που σκότωσαν άνανδρα επώνυμους πολιτικούς, και όχι μόνο, και γέμισαν πόνο και αστείρευτα δάκρυα τις οικογένειές τους;

Πέρασαν μετά αρκετά χρόνια πολιτικής ομαλότητας και οικονομικής ευημερίας του ελληνικού λαού, με την «τρομοκρατία» ουσιαστικά αχρηστευμένη μετά τη σύλληψη και την καταδίκη των δολοφόνων-πιστολέρων της.

Κάποιες μικρές ομάδες που βγήκαν στο κλαρί δεν μπόρεσαν να στεριώσουν. Το κλίμα δεν ήταν πρόσφορο... Φύτρωσαν....

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΠΑΡΟΝ που κυκλοφορεί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom