Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΛΕΣΒΟΣ: Ανεγκέφαλοι τρομοκρατούν τον κόσμο διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες για μεγάλο σεισμό

Πώς κυκλοφόρησε η πληροφορία

Πολλοί κάτοικοι έχουν μαζευτεί σε πλατείες, παρόλο που οι επιστήμονες, ο Δήμος, η Περιφέρεια και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας προσπαθούν να τους καθησυχάσουν.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει αυτή την ώρα, φήμες πως επίκειται
μεγάλος σεισμός στο νησί της Λέσβου και μάλιστα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Οι κάτοικοι, κυρίως της νοτιοδυτικής πλευράς του νησιού, εκεί όπου «χτύπησε» ο Εγκέλαδος των 6,3 ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας, αγωνιούν, αφού όπως λένε, έμαθαν από δελτία ειδήσεων πως επίκειται ισχυρή σεισμική δόνηση στο διάστημα τρεις το μεσημέρι με έξι το απόγευμα.

Πολλοί από αυτούς έχουν μαζευτεί σε πλατείες, παρόλο που οι επιστήμονες, ο Δήμος, η Περιφέρεια και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας προσπαθούν να τους καθησυχάσουν.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες στο Πλωμάρι, περιοχή που «χτυπήθηκε» από τον πρόσφατο σεισμό, μιλώντας στο protothema.gr είπαν πως άκουσαν σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών ότι έρχεται μεγάλος σεισμός.

Οι αρμόδιοι πάντως προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική πρόβλεψη για σεισμικό γεγονός που πρόκειται να γίνει μεταξύ τρεις το μεσημέρι με έξι το απόγευμα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το χωριό Βρίσα είχε πει ότι ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ θα βοηθούσε στην εκτόνωση της περιοχής, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: