Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Τουλάχιστον δέκα τραυματίες από τον μεγάλο σεισμό στη Μυτιλήνη - Αγωνία στη Βρίσα για την εγκλωβισμένη γυναίκα,ισοπεδώθηκε το χωριό (φωτο & βίντεο)

Πλωμάρι: Πήγε ένα μέτρο κάτω η θάλασσα στο λιμάνι

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν επικοινωνία με τη γυναίκα - Απεγκλωβίστηκε άλλο ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Βρίσα - Εικόνες μεγάλης καταστροφής στη Βρίσα που σχεδόν ισοπεδώθηκε και σε πολλά χωριά σε μια περιοχή 40 χλμ από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης μέχρι το Πλωμάρι

Ωρες αγωνίας στη Βρίσα της Λέσβου μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκλωβισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στα ερείπια του σπιτιού της η Ελένη Βαλελή. Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στράτης Κυτέλης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν επικοινωνία με τη γυναίκα. 

Από την στιγμή που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν τραυματισμένο με κατάγματα στα πόδια τον Γεώργιο Βαλελή, σύζυγο της αγνοούμενης γυναίκας, γνώριζαν ότι η γυναίκα είναι εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του σπιτιού της. 



Πριν από λίγο, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι απεγκλωβίστηκε ένα άλλο ζευγάρι ηλικιωμένων από συντρίμμια σπιτιού στη Βρίσα Λέσβου. Δείτε το tweet που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 19:20 το απόγευμα της Δευτέρας.



Μία άλλη γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη, δίχως να δίνει σημεία ζωής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία που πλησίασαν στο χωριό με μεγάλη δυσκολία, αφού έχει αποκοπεί ο δρόμος προς το χωριό, προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν σημάδια ζωής.

Στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου έχουν μεταφερθεί δέκα άτομα, κυρίως με θλαστικά τραύματα.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Λεωφορεία βρίσκονται καθ' οδόν προς το χωριό, προκειμένου να παραλάβουν τους κατοίκους του και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ταυτόχρονα, ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο χωριό Μελίντα, στα νότια του νησιού. Μεγάλες ζημιές και στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι με την Μυτιλήνη. Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε Πλωμάρι και Βρίσα, όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι στην είσοδο του χωριού.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι.









 
Δείτε βίντεο από τα γκρεμισμένα σπίτια στη Βρίσα Λέσβου:


Στο λιμάνι του Πλωμαρίου ο πυθμένας του λιμανιού αναταράχθηκε τόσο πολύ που έχει δημιουργηθεί βούρκος.

Στο Πλωμάρι μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε μικρό τσουνάμι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βάρκες βγήκαν στη στεριά.


Στην περιοχή του Περάματος στο εμπορικό λιμάνι πληροφορίες θέλουν να έχει καταρρεύσει από τον σεισμό ένα μεγάλο, παλιό κτίριο που λειτουργούσε ελαιοτριβείο και πλέον
χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη.




























http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom